Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Bogdan Țîrdea: De ce PAS nu mai vorbește despre întoarcerea miliardului? pentru că ei înșiși fac parte din banda care a participat la jaful țării!

  Un grup de deputați PSRM a sesizat Procuratura Generală să fie intentate dosare penale nu doar pe beneficiari fraudei bancare, dar și participanții și complicii furtului miliardului: premieri, miniștri, viceminiștri, guvernatori BNM. În document sunt vizați în special fostul premier Iurie Leancă, ministrul Educației, Maia Sandu și adjunctul său Igor Grosu.

  Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a demonstrat la o conferință de presă mai multe decizii secrete semnate de aceștia prin care s-au pus bazele fraudei bancare. În speță, Țîrdea a vorbit despre decizia secretă nr. 938 votată, la 13 noiembrie 2014, de Guvernul Leancă prin care s-a decis alocarea garanțiilor de stat în valoare de 9,5 miliarde de lei celor trei bănci care ulterior au fost falimentate. Decizia a fost susținută și de actualul lider al PAS, Igor Grosu.

  ”Grosu nu a spus atunci niciun cuvânt și a votat tacit pentru toate proiectele de pe ordinea de zi, inclusiv decizia secretă care deja semnifica furtul miliardului în cea mai săracă țară din Europa. Au furat pensionarii, persoanele cu dizabilități, mamele cu mulți copii”, a spus Țîrdea.

  Deputatul a menționat că, în perioada 26-28 noiembrie, banii respectivi au fost transferați în offshore și nu băncilor cu probleme.

  ”Adică ei salvau buzunarele oligarhilor și nu ale deponenților”, a menționat parlamentarul.

  Țîrdea a atras atenția și asupra faptului că această decizie secretă a fost luată în aceiași zi în care Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere RM-UE.

  ”Este o coincidență sau poate prețul pentru care oamenii buni au plătit pentru acest tratat. Nu știm. Iată și alte coincidențe. Igor Grosu a indicat în declarația de avere o casă de 11 mii de euro, dar el are două case, de 121 și 82 de metri pătrați. În afară de aceste locuințe are și un apartament, spații comerciale, două terenuri în oraș și șase ha de terenuri agricole. Venitul oficial anul trecut este de 624 mii de lei, fără veniturile de la Soros, etc. De unde toate acestea, oare este o răsplată pentru furtul miliardului. Și după toate acestea, domnul Grosu se consideră un om cinstit? El va lupta cu corupția. El care a furat cetățenii și i-a impus să plătească 25 de miliarde de lei vorbește despre vremuri bune? Ce să mai spunem despre ceilalți candidați din lista PAS, dacă primul din listă este părtaș la furtul miliardului?” s-a întrebat deputatul.

  Bogdan Țîrdea susține că anume din aceste motive astăzi pentru PAS tema miliardului furat este tabu. Formațiunea nu mai cere ca banii să fie întorși în țară, iar vinovații să fie băgați la pușcărie.

  ”Acum înțelegeți de ce PAS nu mai cere întoarcerea miliardului, nu le solicită lui Merkel, Macron și UE să faciliteze recuperarea banilor din offshore. De ce nu cer UE, SUA, procurorului european Kovesi să îl rețină pe Leancă, Plahotniuc, Drăguțanu și alții? Asta deoarece și ei sunt parte a grupării care a furat țara și a participat la fraudă și sponsorii lor”, a menționat Bogdan Țîrdea.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  facebok.com

   

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Un buget fără proiecte de investiții, fără o creștere reală a veniturilor populației și care nu conține niciun angajament asumat în fața cetățenilor de...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Majoritatea parlamentară a respins pentru a treia oară solicitarea deputaților PSRM de a acorda despăgubiri agricultorilor afectați de calamitățile din primăvara-vara acestui an. Vicepreședintele...

  POLITICA

  Deputații socialiști au cerut ca de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului să fie scos proiectul de lege al PAS, care prevede majorarea...

  POLITICA

  Deputatul PSRM, Grigore Novac, a cerut audierea, astăzi, în Parlament, a conducerii Centrului Național Anticorupție pe subiectul imaginilor video lansate în spațiul public în...

  Copyright © 2021