Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  PSRM ar obține cele mai multe mandate în Legislativ, dacă duminica ar fi organizate parlamentarele (Sondaj)

  Cinci partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare anticipate. Cele mai multe mandate ar obține PSRM. Sunt datele ultimului sondaj “Opțiunile electorale ale cetățenilor în turul II al alegerilor prezidențiale” realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

  Dintre respondenții care împărtășesc anumite convingeri politice, cei mai mulți au pledat în favoarea socialiștilor – 41,5%.

  Pe locul doi se află PAS, care ar obține aproape de două ori mai puține voturi – 23,1%, Partidul „Șor” – 10,7%, formațiunea politică „Partidul Nostru” – 10,4%, iar Platforma „DA” ar accede în Parlament cu șase la sută din voturi. Partidul Democrat din Moldova ar acumula doar 3,3%, PCRM – 2,2%, iar Partidul PRO Moldova – 1,1%.

  Cercetările de teren în cadrul sondajului de opinie au fost efectuate în perioada 3 – 7 noiembrie 2020 pe un eșantion de 1177 de respondenți din 81 de localități.

  La studiu nu au participat însă, alegătorii din Diasporă. Marja de eroare este de +- 3 %.

  Studiul a fost efectuat prin metoda față în față Comanditarii proiectului sunt Filiala ucraineană de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina și Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova din resurse financiare proprii.

  CEC-ul a fost notificat privind desfasurarea sondajului in conformitate cu art 70 alin (10) din Codul electoral.

  socialistii.md

  POLITICA

  PSRM nu va face un bloc de stânga cu partidele lui Renato Usatîi și Ilan Șor. Totodată, socialiștii nu exclud formarea unui bloc politic...

  POLITICA

  PSRM a început deja discuțiile cu privire la dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Despre aceasta a anunțat,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au solicitat explicații asupra termenului maxim când președintele țării este obligat să desemneze...

  POLITICA

  Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat în Parlament cele mai multe inițiative legislative pe parcursul anului 2020.

  Copyright © 2020