Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  PSRM a depus o sesizare la Curtea Constituțională: Este posibilă organizarea alegerilor prezidențiale simultan cu alegerile parlamentare anticipate?

  Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a solicitat Curții Constituționale (CC) să interpreteze articolele Legii supreme pentru a spune dacă este posibilă organizarea alegerilor prezidențiale simultan cu alegerile parlamentare anticipate.

  Potrivit socialiștilor, există o decizie a CC din decembrie 2015, care spune că, dacă nu este posibilă numirea unui Guvern în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui, atunci șeful statului poate dizolva Parlamentul și poate convoca alegeri parlamentare anticipate.

  Bolea a precizat că PSRM a făcut apel la Curtea Constituțională, deoarece există forțe politice, care încearcă să destabilizeze situația și să dezlănțuie o criză politică în țară. “Curtea Constituțională, prin prerogativele sale, este o instanță care trebuie să ofere soluții pentru rezolvarea situațiilor critice”, a precizat deputatul.

  Potrivit legii, CC are la dispoziție șase luni pentru a se pronunța, dar deputatul Vasile Bolea speră că Înalta Curte va veni cu un răspuns în cel mult o lună.

  POLITICA

  Staff-ul lui Igor Dodon a înregistrat un număr mare de încălcări în ziua de 15 noiembrie, atunci când s-a desfășurat turul doi al alegerilor...

  POLITICA

  Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, developează o nouă inițiativă populistă a deputatului PAS, Sergiu Litvinenco. Nagacevschi a scris, pe Facebook, că Litvinenco a depus o...

  POLITICA

  Agenția Națională de Integritate a fost sesizată în privința deputatului din fracțiunea Partidului Șor, Denis Ulanov.

  POLITICA

  Șeful statului Igor Dodon a salutat astăzi, după ședința avută cu premierul și speakerul Parlamentului, decizia Curții Constituționale de săptămâna trecută potrivit căreia președintele...

  Copyright © 2020