Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Protestul civic ”Nu dictaturii„

  „Vrem dreptate”, „Vrem o justiție corectă” „Libertate lui Stoianoglo” sunt doar câteva din lozincile pe care le-au scandat oamenii la protestul civic ”Nu dictaturii„ organizat în centrul capitalei. La microfonul liber, s-au perindat voci care au declarat în unison că țara este guvernată de ”oamenii buni„ care au promis și „vremuri bune” dar au diseminat doar ură, intrigă, fărădelege și haos.

  O mulțime de oameni au luat cu asalt duminică centrul Capitalei, pentru a protesta împotriva dosarelor fabricate, împotriva persecutărilor politice, a justiției televizate, a acțiunilor banditești cu mascați. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, de la tribuna din fața Parlamentului.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  «Protest împotriva justiției televizate, protest împotriva acțiunilor banditești cu mascați, atunci când un cetățean al RM poate fi ridicat cu încălcarea tuturor normelor prevăzute de Codul penal și de Constituția RM. Miting de protest împotriva încălcării drepturilor la apărare. Este cel mai corect procuror din RM, este un om cu verticalitate, cu principii, onest, cumsecade. Da, el nu a vrut să fie unealtă politică a celor de peste drum, dar unde este scris că procurorul general trebuie să fie o slugă. El a avut curaj să spună că el nu va servi politic și cu ce l-au răsplătit? L-au arestat. Libertate Stoianoglo».

  Prezent la protest, politologul Valeriu Reniță a și menționat că adresarea „Oameni buni” a fost deja compromisă iar actualul regim este unul nemernic care încătușează un cetățean onorabil și care abia acum își dă arama pe față.Iar ziaristul Gabriel Călin a îndemnat actuala guvernare să nu mai guverneze țara pe facebook ci să se apuce de lucru în interesele cetățenilor dar nu a propriului buzunar. La microfonul liber și-au exprimat indignarea foști dar și actuali politicieni. Deputatul Adunării Populare din UTA Găgăuzia, Victor Petrov opinează că reținerea și intimidările asupra procurorului general Alexandr Stoianoglo, este un atac la libertatea de exprimare, un atac asupra oamenilor onești. Fostul procuror al Chișinăului, Ivan Diacov prezent la protestul civic „Nu dictaturii” susține că Alexandr Stoianolgo este cel mai bun și onest procuror din istoria RM iar deputatul Constantin Starîș e de părere că libertatea lui Stoianolgo este de fapt libertatea întregului popor.

  Constantin Starîș, deputat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  „ Este o datorie morală a fiecărui cetățean al RM, al fiecărui patriot să țină piept dictaturii, să se opună ca țara noastră să revină la un stat capturat. Libertatea lui Stoianoglo, este libertatea fiecărui dintre noi, este libertatea țării. Libertatea de a trăi după propriul plac, a realiza, de a crea. Să ne decidem singuri soarta. Iată ce e concentrat astăzi în această scurtă lozincă ”Libertate lui Stoianoglo„.

  Iar deputatul Bogdan Țîrdea este de părere că alături de „oamenii buni” din PAS, în țară au ajuns vremurile tulburi. Parlamentarul susține că că în loc de „vremurile bune” promise, populația se confruntă cu o creștere fără precedent a prețurilor pentru toate bunurile și serviciile.

  Bogdan Țîrdea, deputat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  „Au dat Giurgiuleștiul unei bănci europene, au dat stadionul republican americanilor, au cedat totul. Prețurile au crescut pentru toate produsele, pâine, produse lactate cu 8%, combustibil cu vreo 20-30%, prețul la materiale de construcții cu 300 %, Hrișca costă 42 de lei per kg, prețul la gaz, nici ei nuștiu nici Dumnezeu nu știe cu cât va crește Se spune că au venit „vremuri bune”. Nu avem nevoie de astfel de „vremuri bune”, acestea sunt vremuri nebune».

  Țîrdea a menționat că actuala conducere a țării „a majorat salariile funcționarilor „galbeni” rudelor lor și da, au venit vremuri bune pentru ei și vremuri tulburi pentru toți ceilalți”.Menționăm că protestul a fost unul pașnic cu respectarea măsurilor epidemiologice. Potrivit lui Vlad Batrîncea, la protest nu au ajuns unii oameni pentru că au fost speriați, să nu vină la miting. Ministrul Justiției, reprezentantul PAS, Sergiu Litvinenco a menționat pe facebook că lupta anticorupție va continua iar reprezentanții serviciului de presă ai instituției prezidențiale nu ne-au răspuns la telefon pentru a le oferi dreptul la replică.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021