Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Protest la Parlament

  Cu măști, dar fără respectarea distanței sociale. În acest fel s-a desfășurat astăzi, protestul din fața Parlamentului, organizat la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu. Mulțimea a blocat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Bodoni și Sfatul Țării. Din acest motiv, oamenii legii s-au văzut nevoiți să redirecționeze traficul rutier.

  Președintele ales, Maia Sandu, a chemat încă de aseară oamenii în stradă. Sandu s-a arătat nemulțumită de un proiect de lege, înregistrat astăzi de către deputații PSRM, prin care se propunea ca Serviciul de Informații și Securitate să fie scos din subordinea președintelui și să treacă în cea a legislativului. Din imagini se poate observa că protestatarii au purtat măști de protecție, dar nu au respectat distanțarea socială. Anterior, premierul Ion Chicu a îndemnat cetățenii care au venit să protesteze să respecte măsurile de siguranță.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  ”Oameni buni, care veniți la protest, luați măști cu voi. Niciun președinte nu merită sănătatea voastră. Idolii pe care ni-i facem astăzi, au stat ca mielușeii și au tăcut, când în ședințe de Guvern, prin 2013-2014, se decidea furtul miliardului sau cedarea aeroportului ”la Habarovsc”. Ne chemau oare atunci la protest? Ascultau ei atunci de ambasadorul, care ne îndemna să ieșim în stradă să arătăm că suntem oameni? Luați măști, oameni buni. Și deschideți tare ochii.”

  Din cauza protestului, poliția s-a mobilizat pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră, precum și monitorizarea regulilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliției, la manifestație au participat în jur de 700 de persoane. Totodată, oamenii legii au declarat că în timpul protestului au fost încălcate normele sanitare. La eveniment a venit și Maia Sandu, care nu a stat prea mult. Președintele ales a fost întrebată de către jurnaliști de ce a chemat oamenii în stradă pe timp de pandemie și a pus în pericol sănătatea acestora. Sandu a evitat să răspundă la întrebare.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2020