Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Protest la Comrat

  Duminică s-a protestat și la Comrat. O mulțime de oameni au dat curs invitației lansate de deputații Adunării Generale a Găgăuziei și s-au alăturat manifestației în sprijinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Oamenii susțin că dacă mai ieri moldovenii plecau din țară din cauza sărăciei, acum o vor face din cauza fărădelegilor comise de noua conducere a țării.

  Înarmați cu drapelele Moldovei și ale Autonomiei, o mare de oameni din Regiunea Găgăuză au ieșit, duminică dis-de-dimineață, la protest. În fața casei de Cultură de la Comrat, cetățenii au condamnat acțiunile actualei guvernări și au spus că reținerea procurorului general a umplut paharul răbdării. Găgăuzii sunt ferm convinși: Stoianoglo este nevinovat, iar guvernanților le-au sugerat să se apuce de treabă, deoarece prețurile la produsele de prima necesitate cresc cu viteza luminii.

  «La Chișinău procurorului general i s-a înfipt un cuțit în spate, cuțitul a fost înfipt în spatele fiecărui din noi. Iar, noi nu ne putem uita indiferenți la ceea ce se întâmplă, și reișind din valul de nemulțumiri care a cuprins țara întreagă, și-n deosebi Autonomia, nu vom tăcea, vom spune curajos ce avem de zis».

  «La noi în țară e o dezordine totală. De ce au arestat un procuror cinstit? Asta înseamnă, oare, că le este frică? În baza cărui fapt l-au reținut?»

  «Este imposibil să mai răbzi? Ce vor ei, un scenariu similar celui din Ucraina?»

  «Uitați-vă, aceștia sunt copii mei. Am venit de dragul lor. Nu vreau ca copii mei să plece peste hotare, dacă până acum tineretul pleca din cauza sărăciei, acum ei pleca din cauza fărădelegilor care se fac».

  «Am venit să-l apărăm pe Alexandr Dmitrici, vrem să fie eliberat,deoarece a fost reținut pe nedrept».

  «Să-l lase să muncească cum a muncit, asta-i tot. Să lase oamenii să muncească. Unii hoți sunt, de mult, peste hotare, pe când alții sunt reținuți și ținuți alături de toți drogați și ucigași».

  Protestatarii au semnat și o rezulație prin care i-au solicitat autorităților centrale să-l elibereze pe procurorul general. Ulterior, mai mulți automobiliști au urcat în mașini și s-au îndreptat spre traseul Comrat-Chișinău, unde preț de un sfert de oră au blocat circulația, în zonă formându-se ambuteiaj. Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al instituției prezidențiale, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon. Reprezentanții PAS însă spun că acest protest nu redă voința întregului popor.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021