Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Protest în fața Parlamentului: Condamnăm comportamentul FASCIST al deputaților PAS (VIDEO)

  Mai mulți cetățeni i-au adus, astăzi, deputatului PAS, Igor Grosu, în fața Parlamentului, anvelopele sparte în urma acțiunilor sale de la Varnița. Manifestanții au condamnat comportamentul deputaților PAS, pe care l-au calificat drept unul de natură fascistă. Protestatarii au anunțat că au pregătit un demers către Procuratura Generală, în care au prezentat mai multe dovezi și nume concrete care au amenințat cetățenii Republicii Moldova și care au împrăștiat cuie pe partea carosabilă. Oamenii și-au exprimat speranța că deputații PAS vor răspunde în fața legii pentru aceste fărădelegi.

  ”Acțiunile care au avut loc la Varnița nu pot fi calificate decât un adevărat fascism, când cetățenii Republicii Moldova au fost divizați pe criterii naționale, când cetățenii Republicii Moldova au fost privați de dreptul de a vota doar pentru că cuiva nu-i place alegerea lor democratică. Regiunea transnistreană este Republica Moldova”, a declarat liderul Partidului ”Nași” (Ai noștri-n.r.), Mihail Ahremțev.

  Vadim Barinov, unul din cetățenii care a avut de suferit în urma fărădelegilor de la Varnița, a declarat că prin acțiunile, din 01 și 15 noiembrie, PAS și-a demonstrat adevărata atitudine față de locuitorii din Transnistria, față de vorbitorii de limbă rusă și în general față de cetățenii care au o altă viziune politică decât a celor din Partidul Acțiune și Solidaritate.

  ”Mă adresez către deputatul PAS, Igor Grosu: v-am adus cuiele pe care le-ați împrăștiat pe drumul de la Varnița, împreună cu colegii tăi. Ați atentat la securitatea copiilor, bătrânilor și altor cetățeni care merg pe aceste drumuri. Maia Sandu vorbește despre drepturile omului, dar voi veniți în ziua alegerilor și ne împiedicați să votăm, amenințați pensionarii. Liderul vostru, Maia Sandu, spunea că va reprezenta destoinic Republica Moldova la nivel internațional, dar voi veniți în ziua alegerilor la Varnița, înjosiți și jigniți observatorii internaționali. Cum se încadrează acțiunile voatre cu declarațiile liderului vostru?”, a întrebat Barinov.

  Manifestanții au solicitat scuze publice de la deputații PAS, care i-au numit separatiști pe locuitorii din stânga Nistrului. În opinia acestora, însuși deputatul Igor Grosu a demonstrat o atitudine separatistă în ziua alegerilor la Varnița. Protestatarii le-au amintit membrilor PAS că toți cetățenii Republicii Moldova au dreptul la vot, garantat de Constituție.

  ”Acțiunile PAS m-au făcut să îmi fie frică să ies pe stradă, să îmi fie frică că în țara noastră avem oameni agresivi, cum sunt pseudo-combatanți. Eu, fiind cetățean al Republicii Moldova, vreau să merg pe ambele maluri ale Nistrului și vreau ca toți cetățenii să aibă libertatea de mișcare, fără ca să se pomenească cu un cuțit în spate”, a declarat tânăra Anastasia Leașcenco.

  Vicepreședintele PAS, Igor Grosu, împreună cu mai mulți membri ai formațiunii, au blocat dreptul cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului de a-și exercite dreptul la vot în cele două tururi ale alegerilor prezidențiale. Grosu, susținut de un grup de combatanți, au aruncat pe drumul spre Varnița cuie, pentru a împiedica deplasarea automobilelor spre secția de votare.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a venit cu un demers public, adresat personal liderului fracțiunii PAS din Parlament, Igor Grosu, pentru a se...

  POLITICA

  Liderul PAS, Igor Grosu, și-ar fi tăinuit averea. Acesta ar fi ascuns un venit de 200 de mii de lei și a diminuat prețul...

  POLITICA

  Război între foștii parteneri de alianță. Vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei DA îl provoacă pe liderul PAS, Igor Grosu, să treacă detectorul de minciuni....

  POLITICA

  Autor: Roman Chircă, expert economic, Directorul Institutului Economiei de Piață

  Copyright © 2020