Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Protest cu peste 40.000 de oameni, la Viena, împotriva lockdown-ului și a vaccinării obligatorii

  Protestele împotriva restricțiilor anti-Covid au continuat și în acest weekend în Austria. Peste 40.000 de oameni s-au strâns sâmbătă pe străzile capitalei Viena pentru a-și manifesta nemulțumirile, după ce guvernul federal a impus lockdown național și a anunțat că de la 1 februarie va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19, potrivit Reuters.

  Confruntată cu o creștere a infecțiilor, Austria a devenit în noiembrie prima țară din Europa de Vest care a reimpus lockdown, inclusiv pentru vaccinați, și a decis să facă vaccinarea obligatorie.

  Protestatarii au purtat pancarte pe care scria: „Voi decide pentru mine”, „Facem Austria din nou mare” și „Noi alegeri” au mărșăluit pe străzile capitalei austriece.

  „Sunt aici pentru că sunt împotriva vaccinărilor forțate. Sunt pentru drepturile omului, iar încălcarea drepturilor omului ar trebui oprită”, a declarat un protestatar pentru Reuters.

  „Ne protejăm copiii”, a adăugat un altul.

  Aproximativ 1.200 de poliţişti au fost desfășurați pentru a gestiona manifestanții veniţi din mai multe direcţii, care s-au unit într-un marş pe bulevardul central Ring.

  Poliţia a estimat dimensiunea protestului la peste 40.000 de participanţi, în timp ce aproximativ 1.500 de persoane au organizat contra-proteste.

  Poliţiştii au folosit spray-uri cu piper împotriva unor protestatari care au aruncat cu petarde spre poliţie şi au reţinut câţiva manifestanţi.

  digi24.ro

  LUMEA

  Muzeele şi sălile de concerte din Ţările de Jos şi-au deschis miercuri porţile pentru scurt timp oferind sesiuni de yoga în faţa unor tablouri...

  LUMEA

  Guvernul Olandei a anunțat că țara va intra într-un lockdown strict până la jumătatea lui ianuarie, ca urmare a răspândirii variantei Omicron, relatează BBC....

  POLITICA

  Bugetarii protestează, astăzi, în fața Parlamentului și cer să le fie achitate restanțele la "al 13-lea salariu" pentru anii 2020-2021. Unul dintre membrii Sindicatelor...

  LUMEA

  Accesul persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală va fi interzis în restaurantele, barurile sau saloanele de înfrumuseţare din capitala Austriei, a...

  Copyright © 2021