Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Protest cu peste 40.000 de oameni, la Viena, împotriva lockdown-ului și a vaccinării obligatorii

  Protestele împotriva restricțiilor anti-Covid au continuat și în acest weekend în Austria. Peste 40.000 de oameni s-au strâns sâmbătă pe străzile capitalei Viena pentru a-și manifesta nemulțumirile, după ce guvernul federal a impus lockdown național și a anunțat că de la 1 februarie va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19, potrivit Reuters.

  Confruntată cu o creștere a infecțiilor, Austria a devenit în noiembrie prima țară din Europa de Vest care a reimpus lockdown, inclusiv pentru vaccinați, și a decis să facă vaccinarea obligatorie.

  Protestatarii au purtat pancarte pe care scria: „Voi decide pentru mine”, „Facem Austria din nou mare” și „Noi alegeri” au mărșăluit pe străzile capitalei austriece.

  „Sunt aici pentru că sunt împotriva vaccinărilor forțate. Sunt pentru drepturile omului, iar încălcarea drepturilor omului ar trebui oprită”, a declarat un protestatar pentru Reuters.

  „Ne protejăm copiii”, a adăugat un altul.

  Aproximativ 1.200 de poliţişti au fost desfășurați pentru a gestiona manifestanții veniţi din mai multe direcţii, care s-au unit într-un marş pe bulevardul central Ring.

  Poliţia a estimat dimensiunea protestului la peste 40.000 de participanţi, în timp ce aproximativ 1.500 de persoane au organizat contra-proteste.

  Poliţiştii au folosit spray-uri cu piper împotriva unor protestatari care au aruncat cu petarde spre poliţie şi au reţinut câţiva manifestanţi.

  digi24.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Birocratizarea excesivă a procesul de obținere a compensațiilor pentru cultivarea cerealelor de primă grupă și motorină este motivul pentru care fermierii anunță că vor...

  ECONOMIE

  Foștii deținători de patentă protestează din nou. De această dată manifestanții s-au adunat în fața Președinției. Aceștia cer autorităților să li se permită să...

  ECONOMIE

  Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, aflat în prezent într-o călătorie în străinătate, a comentat protestul titularilor de patente care are loc în fața clădirii Guvernului,...

  SOCIAL

  Mii de baloane, pe care a fost scris mesajul în engleză „Take away Maia Sandu” („Luați-o de aici pe Maia Sandu”), au fost lansate...

  Copyright © 2021