Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Promo-lex: un vot politic

  Un vot politic și antidemocratic. Astfel, directorul executiv Promo-Lex, Ion Manole a calificat alegerea fostului avocat al Maiei Sandu, Natalia Moloșag în calitate de Avocat al Poporului. Manole și-a exprimat păs-ul pe pagina sa de Facebook, iar la scurt timp postarea a adunat zeci de aprecieri și a fost distribuită de mai multe persoane publice, care la fel și-au manifestat indignarea față de acțiunile Partidului Acțiune și Solidaritate.

  Directorul Promo-Lex a scris pe pagina sa de Facebook că votul dat de majoritatea parlamentară în susținerea Natalia Moloșag pentru funcția de ombusman – a fost un vot exclusiv politic asumat. Manole și-a argumentat constatarea prin faptul că în timpul examinării proiectului așa și n-a mai auzit întrebări sau obiecții la adresa candidaților.

  Ion Manole, director executiv Promo-Lex

  „După mine, a fost un vot simplu, plictisitor și antidemocratic dacă doriți.
  Pe parcursul anilor am contestat fenomenul numit ,,mașină de vot,, în Parlament și am declarat că noi, cei mulți, chemați odată la 4 ani să alegem, vrem să avem 101 voci în Parlament, care indiferent de partidul sau fracțiunea din care fac parte să participe și să se implice activ de la tribuna centrală a Legislativului ca să își convingă atât colegii cât și alegătorii cu argumente privind votul său pro sau contra. Așadar, mesajul meu nu este despre candidați, este despre procesele democratice și fenomenele politice, care de regulă nu sunt perfecte.„

  Poziția lui Manole a fost susținută de mai mulți internauți. Astfel, Directoarea Programului Societate Civilă și Democrație din cadrul Centrului de Resurse Juridice, Sorina Macrinici a declarat că ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament nu are nicio legătură cu democrația despre care se tot trâmbițează.

  Sorina Macrinici, director, Programul Societate Civilă și Democrație, CRJM

  „ Cei doi candidați nu au avut măcar câte 5 minute să se prezinte și să vorbească despre viziunea lor asupra instituției Avocatului Poporului. Nu am auzit nicio întrebare pe substanță către candidați de la partidul majoritar. Candidatul Brighidin, care a fost susținut de peste 30 de ONG-uri, nu a luat decât un singur vot și acela de la socialiști, deși PAS are 63 de deputați. Din 63 de deputați chiar nimeni nu l-a considerat potrivit pe al doilea candidat? Toți gândesc la unison? Mi se pare că asta nu prea seamănă a democrație.„

  Iar bloggerul, Dragoș Galbur a fost scurt. Acesta s-a limitat să spună că PAS-ul, începe să pută. În replică ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a declarat că se bucură că ”exercițiul„ a avut loc și că ombudsmanul a fost ales după criterii meritocratice.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021