Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Proiectul privind modificarea Legii Supreme, din nou pe masa magistraților Curții Constituționale

  Proiectul de lege privind modificarea Constituției a fost expediat Înaltei Curți spre avizare Proiectul de lege privind modificarea Constituției a fost expediat Înaltei Curți spre avizare. Asta după ce în Monitorul Oficial au fost publicate Hotărârea Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Constituției și proiectul de lege și nota informativă, conforme cerințelor Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția.

  Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că imediat ce va fi emis avizul Curții, proiectul va fi expediat Parlamentului spre adoptare.

  ”Noi ne respectăm angajamentele asumate”, a scris ministrul pe pagina sa de socializare.

  Consiliul Europei a confirmat, săptămâna aceasta, că proiectul de lege privind amendamentele constituționale este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneția.

  Membrii Consiliului Europei au reiterat, în cadrul discuțiilor cu ministrul moldovean al Justiției, aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, că vor continua să coopereze strâns cu Republica Moldova pentru a facilita implementarea integrală și eficientă a reformelor în sectorul justiției.

  Amintim, Curtea Constituțională a avizat negativ inițiativa de revizuire a Constituției, propusă de Guvern.

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Câștigurile juridice pe care le urmăresc deputații care au constat la Curtea Constituțională Legea privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova se vor...

  POLITICA

  A eșuat teoria populiștilor. Astfel ministrul justiției, Fadei Nagacevschi, a comentat decizia Curții Constituționale, care nu a admis sesizarea deputaților PAS privind autodizolvarea Parlamentului.

  POLITICA

  Proiectul de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republica Moldova, inclus astăzi pe ordinea de zi a Parlamentului, nu se referă...

  SOCIAL

  Curtea Constituțională (CC) a avizat pozitiv proiectul de modificare a Legii Supreme care prevede reformarea sistemului judecătoresc din Republica Moldova.

  Copyright © 2020