Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Proiectul președintelui cu privire la crearea platformelor industriale a început să fie implementat în practică

  Inițiativa președintelui Igor Dodon de a crea 16 platforme industriale multifuncționale în raioanele țării a început să fie implementată în practică. La această etapă, au fost identificate 12 terenuri pentru constituirea acestor platforme și se discută cu autoritățile publice locale pentru identificarea a încă 4 locații.

  În cadrul unei ședințe la Guvern, s-a analizat volumul investițiilor necesare pentru a conecta rețelele de infrastructură la platformele identificate și resursele necesare pentru amenajarea terenurilor.

  Președintele țării a lansat, la începutul acestui an, un amplu proiect de industrializare a raioanelor din țară.

  Potrivit șefului statului, industrializarea regiunilor presupune crearea a noi locuri de muncă, creșterea salariilor, diminuarea exodului populației peste hotare, sporirea acumulărilor în bugetele raionale.

  Igor Dodon a declarat că, în prezent, volumul producției industriale constituie doar 68% din nivelul anului 1989, iar cea mai mare parte a producției industriale este concentrată la Chișinău – 54% și Bălți – 12%. Șeful statului a îndemnat conducerea raioanelor să participe la realizarea acestei idei.

  Facebook

  POLITICA

  Alegerile din 21 noiembrie la Bălți nu înseamnă doar o luptă pentru funcția de primar, dar semnifică și un pas de eliberare a Moldovei...

  POLITICA

  Liderul PSRM, Igor Dodon, împreună cu Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au avut o întrevedere cu Victor Petrov, deputat nou ales în...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de apreciere și admirație de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural. Liderul socialiștilor menționează...

  POLITICA

  Nu umblați cu nasul pe sus, dar apucați-vă de rezolvat criza energetică. Acest mesaj le-a transmis liderul PSRM, Igor Dodon, reprezentanților PAS.

  Copyright © 2021