Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Proiectul președintelui cu privire la crearea platformelor industriale a început să fie implementat în practică

  Inițiativa președintelui Igor Dodon de a crea 16 platforme industriale multifuncționale în raioanele țării a început să fie implementată în practică. La această etapă, au fost identificate 12 terenuri pentru constituirea acestor platforme și se discută cu autoritățile publice locale pentru identificarea a încă 4 locații.

  În cadrul unei ședințe la Guvern, s-a analizat volumul investițiilor necesare pentru a conecta rețelele de infrastructură la platformele identificate și resursele necesare pentru amenajarea terenurilor.

  Președintele țării a lansat, la începutul acestui an, un amplu proiect de industrializare a raioanelor din țară.

  Potrivit șefului statului, industrializarea regiunilor presupune crearea a noi locuri de muncă, creșterea salariilor, diminuarea exodului populației peste hotare, sporirea acumulărilor în bugetele raionale.

  Igor Dodon a declarat că, în prezent, volumul producției industriale constituie doar 68% din nivelul anului 1989, iar cea mai mare parte a producției industriale este concentrată la Chișinău – 54% și Bălți – 12%. Șeful statului a îndemnat conducerea raioanelor să participe la realizarea acestei idei.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  SOCIAL

  Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  SOCIAL

  Tradițional, de Bobotează, fostul șef al statului, președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, s-a scufundat în apa rece ca gheața.

  Copyright © 2021