Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Proiecte în derulare la Băcioi

  Proiectele în derulare din comuna Băcioi au fost inspectate de primarul general al Capitalei Ion Ceban. Edilul a vizitat grădinițele, drumul de intrare în localitate, dar și școala primară.

  La școala primară Nr. 101 este schimbat acoperișul, reparată fațada și amenajate sălile de clasă. Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, dezvoltarea suburbiilor este prioritară pentru actuala administrație a municipiului.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  «Prioritate, așa cum spuneam sunt instituțiile educaționale, din municipiul Chișinău, inclusiv dacă suntem aici acasă, la Băcioi. Este vorba despre grădinițele de copii, instituțiile educaționale care sunt în localitate. La fel infrastructura ce ține de drumuri, căile de acces, apeductul de canalizare».

  Ilie Leahu, primarul comunei Băcioi

  «Datorită susținerii primarului general și al CMC, de altfel nu am fi reușit să demarăm aceste proiecte, deoarece este un ajutor foarte mare pentru comunitate, să încercăm să intervenim la aceste instituții, aceste sectoare de drum să le reparăm, fiind-că din bugetul local nu am fi reușit să ajungem la acest rezultat».

  În total, în acest an, pentru proiectele în derulare din comuna Băcioi au fost alocate circa 8 milioane lei, din bugetul municipiului Chişinău. Amintim că pentru toate suburbiile capitalei au fost redirecționate, în anul 2020, în jur de 100 milioane lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020