Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Proiect inedit. În capitală va fi construită o parcare automatizată

  În capitală va fi construită o parcare automatizată. Este vorba despre un proiect inedit, ce va fi implementat în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban în urma unei ședințe cu directori de la UTM și APP.

  Ceban spune că actualmente sunt în discuţii cu Agenţia Proprietăţii Publice, pentru a identifica locaţiile din str. 31 August 1989, unde vor fi amenajate aceste locuri de parcare.

  „Asta însă se va întâmpla după ce vor fi finalizate toate procedurile ce ţin de conceptul de parcări şi alte aspecte incluse în pachetul reparaţiei str. 31 August 1989. Problema parcărilor în centrul capitalei este una stringentă, de aceea căutăm soluţii în acest sens. Totodată, urmează să semnăm un acord de parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldova pe diferite domenii de intervenţie, începând cu cea de consultanţă şi finalizând cu cea de participare activă la expertizarea proiectelor pe care le implementează municipalitatea”, a punctat edilul.

  Primarul punctează că este nevoie de cunoştinţele şi experienţa tinerilor specialişti din cadrul facultăților inginerești şi IT a instituţiei de învăţământ, atât în cadrul procesului de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu, cât şi în procesul de administrare a oraşului.

  „Ne dorim ca astfel de colaborări şi parteneriate frumoase să avem cu mai multe instituţii de învăţământ din țară”, a conchis edilul.

  ionceban.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea regiilor municipale responsabile de salubrizare și gestionarea lucrărilor de infrastructură, ca urmare a inspecției desfășurate...

  SOCIAL

  O nouă ședință cu privire la crearea și organizarea locurilor de parcare sistematizate în Chișinău a avut loc în ajun. Primarul general Ion Ceban...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a solicitat poliției să identifice persoanele care se fac vinovate de vandalizarea unei porțiuni a fântânii arteziene din Parcul „La...

  Copyright © 2020