Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Prognoze deloc optimiste

  Crește numărul de decese cauzate de noul coronavirus în schim numărul celor care vor să se vaccineze împotriva virusului scade dramatic. Sunt datele oferite de Ministerul Sănătății în cadrul unui briefing de presă. Potrivit autorităților din sănătate crește și numărul celor infectați cu Sars Cov 2 iar prognozele nu sunt cele mai optimiste.

  Ministerul Sănătății constată că numărul de cazuri noi de îmbolnăvire continuă să crească pentru a zecea săptămână consecutiv. În perioada 27 septembrie – 3 octombrie au fost înregistrate 8 mii 207 de cazuri, ceea ce reprezintă cu 20% mai mult decât săptămâna precedentă.

  Svetlana Nicolaescu, secretar de stat, Ministerul Sănătății al RM

  „În ultima săptămână, au fost înregistrate 159 de decese asociate coronavirusului. Rata medie de decese pe zi a crescut la 22 de persoane. În medie, se înregistrează 22 de decese pe zi. Este un indice mai mare decât acum o săptămână, când cifra ajungea la 14 persoane. „

  Cei de la sănătate subliniază că niciuna dintre cele 159 de persoane care și-au pierdut viața nu a fost vaccinată. 80% din toate decesele sunt persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

  Svetlana Nicolaescu, secretar de stat, Ministerul Sănătății al RM

  „În ultimele săptămâni, am văzut o stagnare a ratei de vaccinare. Deci, în ultima săptămână, au fost administrate 30 de mii de doze de vaccinuri. Astăzi, cea mai mare rată de vaccinare din Chișinău este de 36%. În același timp, în sudul țării indicatorul este de numai 14-16% ”.

  Cât despre vârstă, cea mai mică rată de vaccinare se atestă în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18-19 ani. Acest lucru a determinat Ministerul Sănătății să lanseze o campanie de conștientizare a necesității imunizării în rândul studenților din colegii și universități.

  Svetlana Nicolaescu, secretar de stat, Ministerul Sănătății al RM

  „Am lansat o campanie de informare împreună cu Asociația Rectorilor din Republica Moldova. Sperăm cu adevărat că acest lucru va contribui la creșterea nivelului de vaccinare în rândul tinerilor. „

  La moment peste 2500 de persoane confirmate cu noul tip de coronavirus sunt internate în spitalele din țară. Dintre aceștia 289 sunt în terapie intensivă și 39 sunt conectați la aparate de respirație artificială.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021