Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Prognoze deloc optimiste

  Nu mai sunt locuri în secțiile de terapie intensive iar prognozele responsabililor de la Sănătate sunt deloc optimiste. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei din această dimineață. Ceban susține că până la finele lunii octombrie, numărul de cazuri zilnice va depăși cifra de 2000.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Săptămâna aceasta vom continua fortificarea spațiilor medicale Covid și vom activa ultimele spații existente la nivel municipal. În prezent rămâne în afara circuitului Covid doar spitalul municipal „Gheorghe Palade”. Acolo vom activa până la 310 locuri. Este ultimul spital care mai poate fi activat. Urmează să colaborăm cu Ministerul Sănătății pentru căutarea soluțiilor și în spitalele republicane”

  Edilul a mai adăugat că la momentul actual toate paturile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Este cea mai mare provocare cu care ne confruntăm pe moment și ne trebuie suportul autorităților centrale, altfel vom ajunge în situația în care nu vom avea unde interna pacienții în stare critică”.

  Ceban mai susține că experții din sănătate au prognoze sumbre și spun că până la finele lunii octombrie numărul de cazuri zilnice de Covid vor crește la peste 2000.

  Facebook

  Copyright © 2021