Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Producătorii locali vor fi avantajați de distribuitori – inițiativa deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

  Reducerile comerciale aplicate pentru produsele și mărfurile autohtone de către magazine vor fi plafonate. Procentul maxim de discount pe care îl vor putea solicita distribuitorii nu va depăși 10 la sută. Un proiect de lege în acest sens va fi propus Parlamentului de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  Deputatul socialist, Petru Burduja, a declarat că prin această inițiativă legislativă se dorește susținerea producătorului local. Parlamentarul a amintit că o asemenea lege a fost votată în legislatura trecută la inițiativa PSRM, însă documentul nu a fost promulgat de președintele Maia Sandu.

  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va reînregistra acest proiect de lege și cere susținerea inițiativei și de către celelalte componente ale Parlamentului.   

  ”Această inițiativă vine în susținerea producătorilor agricoli locali. Avem situații când de la producătorii locali, de exemplu de lapte, carne, se solicită circa 50% discount și în felul acesta producătorii se pot pomeni în situații de faliment sau închid sectoarele de producere respective. Socotim că producătorii agricoli locali, producția agricolă locală, trebuie să se regăsească pe rafturile magazinelor”, a spus Burduja.  

  În cadrul diferitelor dezbateri publice  reprezentanții Asociațiilor de producători autohtoni de lapte, carne, fructe și conserve au vorbit despre necesitatea reglementărilor privind plafonarea reducerilor comerciale aplicate de către retaileri pentru produsele locale. Potrivit producătorilor, aceste modificări vor servi drept pilon pentru stabilitatea profitului și respectiv va contribui la dezvoltarea ramurii industriei agroalimentare autohtone și asigurarea unei piețe interne de desfacere a produselor locale.

  Facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Deputații socialiști, consilierii municipali și activiștii PSRM au depus flori la sediul Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în memoria victimelor atacului armat care s-a...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a transmis sincere felicitări prim-ministrului Republicii Armenia, președintele Partidului „Contractul Civil”, Nikol Pashinyan, cu ocazia aniversării...

  POLITICA

  Șapte dintre candidații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au câștigat deja în primul tur în UTA Găgăuzia (inclusiv un candidat independent care a câștigat cu...

  POLITICA

  Astăzi, în Găgăuzia este ultima zi de agitație electorală pentru alegerile deputaților din Adunarea Populară, care vor avea loc pe 19 septembrie.

  Copyright © 2021