Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Procurorii cer arest preventiv

  Arestare preventivă – asta au cerut procurorii pentru cele 3 persoane implicate în dosarele certificatelor sanitar-veterinare. Printre persoanele care riscă să ajungă în spatele gratiilor se regăsește și șeful-adjunct al direcției municipale ANSA. Bărbatul a fost încătușat în urma perchezițiilor care au avut loc în biroul, casa și mașina acestuia, în data de 25 mai. Sesizările depuse de procurori sunt examinate în acest moment în către magistrații Judecătoriei Chişinău cu sediul Ciocana.

  Șeful adjunct al direcției muncipale ANSA și un medic sanitar-veterinar au ajuns pe mâna ofițerilor CNA în data de 25 mai, o zi mai târziu aceeași soartă a avut-o și cel de-al treilea complice, și el medic sanitar-veterinar al direcției. Cei trei suspecți au fost încătușați și reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor care au fost desfăurate de către mascații CNA în birourile, mașinile și casele acestora. În urma descinderilor au fost ridicate sume impunătoare de bani atât în valută națională, cât și străină. Motivul vizitei inopinate a mascaților au servit înregistrările video surprinse cu camerele ascunse instalate în cabinetele bănuiților.

  O *** cine și ce făcea. Ei acum ce fac? Bre, mănânci o bucățică?
  -Mănânc.
  -Învață-te să te împarți *** că o să te îneci. Și asta nu înseamnă că dacă eu tac, eu nu văd ce se face.

  Potrivit anchetei, banii și bunurile ajungeau, inițial, la medicii-veterinari și erau oferite de agenții economici care-și comercializează marfa în raza municipiului Chișinău. Mai exact, oamenii de afaceri erau obligați să dea mită pentru a fi scutiți de controale sanitar-veterinare planificate și inopinate, dar și pentru eliberarea certificatelor de calitate. Potrivit anchetei, schema a fost pusă pe roate de șeful adunct al subdiviziunii și un grup de medici-veterinari.. Per-total, pe acest caz au fost deschise 57 de cauze penale, în care 25 de persoane au statut de bănuit şi 3 de învinuit.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021