Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Procurorii au descins în mai multe locații din țară

  Polițiștii sub conducerea procurorilor PCCOCS, desfășoară percheziții la mai multe adrese din republică, într-o cauză penală de escrocherie cu produse agricole, pusă în aplicare în vara și toamna anului 2021.

  Astfel, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate sume bănești, cartele bancare, telefoane mobile, ciorne, ștampile folosite la comiterea infracțiunilor investigate, precum și acte contabile.

  Schema infracțională are la bază trei companii din domeniul agricol, care activau coordonat pentru implementarea acesteia, iar printre organizatorii ei sunt și persoane aflate în detenție, inclusiv persoane condamnate la detenție pe viață. Două din aceste companii au fost fondate în 2021 și aveau ca administratori foști deținuți; a treia companie avea un istoric de activitate mai lung, însă în cadrul investigațiilor, oamenii legii au constatat faptul că aceasta activa în baza unei ștampile falsificate.

  În vara anului trecut organizatorii au format un centru de apel care identifica companii din domeniul agricol ca potențiale victime, care-și manifestau interesul să pună în vânzare produse agricole. ulterior, organizatorii schemei contactau companiile investigate, care se deplasau la agenții economici interesați, unde ridicau produsele agricole, cu angajamentul achitării lor pe parcursul următoarelor zile. Însă, imediat după obținerea mărfii de la victime, companiile le vindeau altor agenți economici, fără ca să le achite marfa obținută.

  Urmare a plângerilor depuse, oamenii legii au pornit 25 de dosare penale, care acum au fost conexate într-unul singur. Pe parcursul investigațiilor, au fost reținute opt persoane, cu privire la care  procurorii PCCOCS vor depune demersuri de solicitare a arestului preventiv. Alte șapte persoane investigate sunt deținuți, care vor fi transferați temporar într-o altă instituție penitenciară pentru asigurarea eficienței investigațiilor.

  Oamenii legii menționează că anterior au fost reținute și plasate în arest alte trei persoane. Astfel, în cadrul dosarului figurează peste 20 de persoane investigate pentru escrocherii împotriva celor 25 de agenți economici, care au fost prejudiciați cu peste șapte milioane lei.

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  În urma perchezițiilor efectuate în orașul Căușeni, au fost depistate și ridicate opt arme dintre care trei cu țeavă ghintuită, două cu țeavă lisă,...

  POLITICA

  Viziunea guvernanților că ei sunt salvatorii este una revoluționară, ea nu are nimic cu evoluția unui stat democratic. Această opinie a fost exprimată de...

  SOCIAL

  Angajații Direcției investigații criminalitate organizată a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul DGUP și angajații Administrației naționale a penitenciarelor, sub...

  POLITICA

  Analistul politic Igor Boțan, directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, a comentat declarațiile făcute astăzi de Iulian Groza, membru al Comisiei speciale de preselecție...

  Copyright © 2021