Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Procuratura va cere repetat extrădarea lui Vlad Plahotniuc din SUA

  Procurorii vor cere repetat extrădarea omului de afaceri Vlad Plahotniuc din SUA în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă. Asta după ce oamenii legii au stabilit că Vlad Plahotniuc este unul din principalii beneficiari ai furtului miliardului.

  „Documentele vor fi traduse în limba engleză și trimise în SUA pentru a-l extrăda pe cetățeanul Vlad Plahotniuc în Republica Moldova. Vom cere evaluarea averii și a companiilor care îi aparțin. Mizăm pe susținerea societății. Este un moment al adevărului”, a declarat Stoianoglo.

  Potrivit lui Alexandru Stoianoglo, Vlad Plahotniuc, prin intermediul grupului Șor, a beneficiat de peste 100 mln dolari SUA.

  “Suma a fost dusă spre procurarea unei bănci, a Casei de modă din Chișinău. Totodată, banii erau utilizați în scop personal, pentru cumpărarea unui avion, achitarea curselor charter și altele”, a declarat Stoianoglo.

  Pe numele lui Vlad Plahotniuc vor fi intentate dosare penale pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie, și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

  POLITICA

  Într-o declarație a fostului parlamentar se precizează că citație, prin care este pus sub învinuire, a fost înmânată soției lui săptămâna trecută.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Astăzi, în Parlament urma să fie audiat dosarul „furtul miliardului„. După cum a și declarat, procurorul general Alexandr Stoianoglo nu s-a prezentat în plen...

  ECONOMIE

  Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a condamnat în plenul Parlamentului furtul din sectorul bancar. Aceasta a declarat că la operațiunea de sustrage a banilor au...

  POLITICA

  PAS și Platforma DA trebuie să spună franc că își doresc ca cetățenii să achite în continuare banii furați din sistemul bancar. Cu acest...

  Copyright © 2021