Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Procuratura: Fostul șef de la procuratura anticorupție, Viorel Morari, a fost citat pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare

  Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este acuzat de Procuratura Generală că încearcă să discrediteze instituția pentru a scăpa de pedeapsă penală. Reacția vine după ce Morari a adus mai multe acuzații la adresa lui Alexandr Stoianoglo și familia acestuia.

  „Având în vedere insistența cu care persoane cu serioase probleme penale încearcă pe orice căi și cu orice preț să discrediteze activitatea Procuraturii și în mod special a Procurorului General, intervenim cu următorul drept la replică:

  Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, respinge ferm și categoric acuzațiile grave, lansate atât asupra sa, cât și la adresa membrilor familiei sale, prin care se încearcă acreditarea ideii că ar avea vreo tangență cu anumite companii delicte, afiliate unui figurant pe anumite dosare.

  Asumându-și investigații de asemenea anvergură, Procuratura a anticipat și a preîntâmpinat societatea că odată cu avansarea în anchete, vom fi supuși atacurilor și presiunilor din partea celor care au deservit statul capturat.

  Apar câteva întrebări firești către șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, care având un asemenea ”compromat” a ales să le prezinte abia acum și cum de se face că a aflat primul despre schimbarea subită, pe site-ul Ministerului ucrainean al Justiției a acestor date?

  Potrivit informațiilor operative, obținute de la colegii ucraineni, ieri, 5 ianuarie 2021, într-un birou notarial de la Kiev, persoane deocamdată neidentificate, au autentificat notarial modificări în registrul companiilor la care s-a referit respectivul, astfel încât, peste noapte, beneficiar final al acestor firme să figureze numele soției Procurorului General.

  Sunt absolut clare și firești tentativele persoanelor certate la cuțit cu legea de a minți şi manipula cinic cu date pentru a crea neîncredere în cei care-i anchetează și să-şi facă jocurile.

  Precizăm că, această intervenție a inculpatului Morari vine după informarea despre citarea sa pentru săptămâna viitoare la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare pentru infracțiuni din perioada exercitării funcției de Șef al Procuraturii Anticorupție.

  În context, amintim că Procuratura gestionează o cauză penală privind amestecul în înfăptuirea urmăririi penale pe frauda bancară, iar acțiunile persoanelor care au falsificat documente și au introdus recent modificări în sistemul informațional al Ministerului ucrainean al Justiției vor fi examinate prin prisma acestei componențe de infracțiuni.

  Procuratura nu va participa la campaniile toxice și mincinoase, lansate împotriva instituției și nu va ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive”, se arată în comunicatul de presă al PG.

  procuratura.md

  Facebook

  POLITICA

  Nicolae Eșanu, ex-viceministru al Justiției, fostul reprezentant al Republicii Moldova la Comisia de la Veneţia, este îngrijorat de declarațiile președintelui Maia Sandu, care a...

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu a comentat declarațiile colegului său, Vladimir Zelensky, despre planurile Rusiei de a schimba puterea în Moldova, precizând că această informație „a...

  POLITICA

  Având în vedere gravele abateri în procesul elaborării, promovării și adoptării de către majoritatea parlamentară a modificărilor la Legea cu privire la Procuratură, Procurorul...

  БЕЗ КАТЕГОРИИ_MD

  În lumina declarațiilor făcute de Președintele Maia Sandu în cadrul întrevederii sale la Kiev cu Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, potrivit căreia:”singura...

  Copyright © 2021