Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Procesul decurge lent

  Procesul de imunizare anti-COVID în municipiul Chișinău se desfășoară lent. În acest sens autoritățile locale au făcut apel către populație să se vaccineze. Ion Ceban, a îndemnat în această dimineață locuitorii capitalei să participe mai activ la procesul de vaccinare.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Prioritatea anului 2021 este imunizarea anti-COVID. Municipalitatea Chișinău are suficiente doze, nu mai există etape de vaccinare – cine vrea poate să se imunizeze. Vă îndemn să o faceți, doar așa putem opri pandemia”

  În același timp, edilul capitalei a precizat că numărul locuitorilor municipiului Chișinău vaccinați este mic și a solicitat implicarea jurnaliștilor în popularizarea procesului de imunizare în rândul populației. Potrivit șefului Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, populația nu trebuie să se relaxeze.

  Tatiana Bucearschi, șef Direcția generală asistență socială și sănătate, Primăria Chișinău

  „Rămânem în alertă cu cazurile de deces. Fiecare deces este tragic atât pentru familie, cât ș pentru noi toți. Indicatorul de incidență este în scădere și sperăm că treptat vom trece de la codul roșu la cel portocaliu și așa vom scăpa de pandemie. Capacitatea spitalelor este de 752 de paturi și 100 de triaj”

  În municipiul Chișinău au fost vaccinate până în prezent 56 476 de persoane cu prima doză de vaccin, iar 5797 au fost imunizate și cu rapel.

  a-tv.md

  Copyright © 2021