Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Problemele suburbiilor, în vizorul primarului Ion Ceban

  Problemele cu care se confruntă suburbiile municipiului Chișinău au fost discutate astăzi în cadrul unei ședințe online, organizată de primarul Capitalei, Ion Ceban. Printre prioritățile municipalității se numără reparația drumurilor, apeductelor, stârpirea ambroziei și pregătirea școlilor și grădinițelor pentru redeschidere

  Valeriu Popa, Primarul orașului Sîngera

  «La chestiunea cu gazificarea. Noi vă mulțumim domnul primar că ne ajutați în totdeauna, la fel ca și alte suburbia, dar de săptămâna viitoare deja încep lucrările în teren. A venit agrntul economic, noi deja am găsit spațiu unde să stocheze toate materialele, țevile, de săptămâna viitoare dumnealor spun că o să vină cu tehnica și încep lucrările. Atunci când încep lucrările, aș vrea ca dumneavoastră să veniți împreună cu noi și să deschidem șantierul».

  În cadrul ședinței, s-a discutat inclusiv despre proiectele de infrastructură a drumurilor şi căile de acces în localităţi, reparaţia şcolilor şi grădiniţelor, aprovizionarea localităţilor cu apă şi canalizare.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  «Ceea ce ține de proiectele pe care le aveți în derulare, vă rog să pregătiți pentru 1-5 septembrie rectificarea și propunerile la rectificarea la buget, ceea de ce aveți necesar. Dar repet-rațional, în sumă de până la 500 000, 1 milion de ei în cee ace este lipsă».

  Totodată, Ion Ceban a solicitat primarilor din suburbii să întreprindă acțiuni cu privire la înlăturarea ambroziei de pe teritoriile suburbiilor, iar poliției capitalei să se implice în zona de odihnă de la Vadul lui Vodă, unde în această perioadă se atestă o majorare a numărului de vizitatori. Pentru anul 2020, pentru orașele, comunele și satele din componența municipiului Chișinău au fost alocate din bugetul municipal circa 100 milioane lei. În acest an, Primăria Chișinău a aplicat o nouă formulă de finanţare pentru localități. Astfel, sursele financiare au fost distribuite în funcție de prioritizarea necesităților.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020