Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Problemele localinicilor din Hîncești, în vizorul președinției

  Mai multe drumuri din raionul Hâncești au nevoie de reparație totală, iar reabilitarea acestora va fi dusă la bun sfârșit, în cel mai apropiat timp. Președintele Igor Dodon a inspectat mersul lucrărilor, în cadrul unei vizite în regiune.

  Șeful statului a fost familiarizat cu mersul lucrărilor de reparație a unui traseu care face legătura cu 5 comune din Lunca Prutului. Pe acest drum au început lucrări de asfaltare, însă acestea nu au fost finalizate din lipsă de bani.

  Iurie Levinschi, președinte al raionului Hâncești

  „Noi am ridicat toate întrebările ce țin de raionul Hâncești. Ce probleme avem și mă refer la infrastructură și aprovizionarea cu apă potabilă. Din infrastructură am accentuat niște drumuri care necesită a fi finisate de urgență, printre ele e și porțiunea de drum pe care o vedem, Ivanovca M1 și drumul care duce spre Leova-Leușeni, un drum strategic pentru noi și pentru țară”.

  Simion Cichirca, primar de Ivanovca

  „Datorită Programului „Drumuri Bune 1” noi am făcut porțiunea asta de drum, dar nu am finisat lucrările din cauza că nu am avut suficienți bani. Anul trecut, prin intermediul „Drumuri Bune 2”, nu știu din ce cauză, au fost alocați puțini bani , care au ajuns doar pentru pavarea a 90 de metri de drum, la o populație de 1.050 de locuitori o sumă atât de mică, 224 de mii de lei”.

  Asfaltarea porțiunii de drum Ivanovca M1, de la Hâncești e necesară în condițiile în care este o punte de legătură cu locații importante din regiune. Una dintre ele este și Fabrica de confecții din satul Dancu, cu 800 de locuri de muncă.

  La Fabrica din satul Dancu sunt cusute, călcate și împachetate halate chirurgicale, utile în perioada pandemiei de coronavirus.

  Teodosia, muncitoare

  „Le împachetăm, câte 1000 sau 1200 de halate pe zi și le distribuim prin spitalele din țară”.

  Drumul Ivanovca M1 duce și spre o Fabrică de cașcaval.

  Dumitru Cravcenco, director , A. O. Dancu-Tabița

  „Noi avem trei ingrediente domnule președinte, astea sunt: pasiunea, dragostea și multă răbdare”.

  Igor Dodon, Președinte al Republicii Moldova

  «În cât timp se maturează?»

  Dumitru Cravcenco, director , A. O. Dancu-Tabița

  „Cașcavalul se maturează cel puțin 60 de zile”.

  Cașcavalurile de la Hâncești sunt promovate la nivel local, dar și în țările vecine, acolo unde gustul său cucerește tot mai mult teren.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020