Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Problemele de mediu, în atenția tinerilor

  Nu doar societățile mari și industrializate sunt preocupate de problemele de mediu. Acestea au ajuns ”o durere” de cap și pentru țările mici, în curs de dezvoltare. Iată de ce, tot mai mulți tineri din țara noastră iau atitudine. Este și cazul Arinei Gandrabura, locuitoare a Chișinăului. Fata a participat la un concurs internaţional, bazat pe protecţia mediului înconjurător, și a ajuns la ideea de a înlocui pungile din plastic, cu cele ecologice. Urmăriți detalii în reportaj.

  Deşi are doar 16 ani, Arina Gandrabura este pasionată de ecologie şi deja o pun pe gânduri multiplele probleme cu care se confruntă natura. De câteva luni, fata confecționează torbiţe textile, care pot fi refolosite de nenumărate ori.

  Arina Gandrabura, elevă, clasa a 10-a

  ,,Totul a început de la un singur proiect, un proiect de bussines, este un concurs internaţional Daily Challenge şi am fost mentorată de o profesoară de biologie şi chimie şi ecologist, doamna Alina Trofim. Împreună de fapt am comasat, mai multe idei şi am ajuns la torbiţe eco».

  Pe lângă materialul eco al torbiţelor, acestea mai sunt pictate manual, promovând diverse idei de ocrotire a mediului înconjurător.

  Arina Gandrabura, elevă clasa a 10-a

  ,,Până acum am făcut în jur de 200 de torbiţe. Sunt confecţionate din bumbac sau in, iar vopselele sunt din acril. Vopselele acrilice sunt rezistente şi la spălare».

  Tânăra a venit și cu un mesaj către semenii săi. Arina e de părere că schimbările pornesc din interiorul nostru şi orice pas, cât de mic spre protecţia mediului, contează.

  Arina Gandrabura, elevă clasa a 10-a

  ,,Aşa cum avem o singură planetă şi nu avem un plan B trebuie să începem acţiunea acum, în acest moment. Aş recomanda tuturor tinerilor să-şi lase mâna liberă la creativitate. Pentru că, problemele moderne, cer idei modern».

  În ultima perioadă în Republica Moldova, prin contur tot mai multe iniţiative ecologice menite să protejeze mediul înconjurător.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021