Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  ”Problema gazului„ în vizor

  Atunci când deții puterea, mai ales absolută, într-un stat trebuie să ai capacitatea de a negocia profesionist dar mai ales să poți găsi soluții la problemele stringente cu care se confruntă societatea. Despre aceasta a menționat vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea făcând referire la „problema gazelor”, tot mai discutată în ultimul timp în societatea.

  În cadrul emisiunii „Interviul Săptămânii” de la postul de televiziune Primul în Moldova, Batrîncea a dat asigurări că opoziția nu va utiliza subiectul gazului drept instrument de presiune și manipulare.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  „Suntem în opoziție cu partidul PAS, dar nu suntem în opoziție cu propriul nostru popor. Nu vom folosi subiectul gazelor drept instrument de manipulare, presiune etc. Nu vrem să lovim în cetățeni. Înțelegem că atunci când este foarte dificil pentru cetățeni, aceștia nu vor avea chef de politică, nu le va păsa cine este PAS și cine este în opoziție. Înțelegem că această problemă trebuie rezolvată. Noi nu o dată le-am spus: nu încercați să fiți prieteni cu cineva împotriva cuiva. Nu biciuiți istoria, nu cumpărați arme, nu mergeți pe retorica militaristă. Căutați prieteni, căutați acorduri, suntem o țară mică care ar trebui să fie prieteni și cu Europa, România și Federația Rusă„.

  Vicepreședintele Parlamentului susține că țara noastră trebuie să-și apere propriile interese și ale cetățenilor săi, iar în acest sens a adus în discuție exemplul Ungariei.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  «Unii în loc să caute puncte de intersecție în contract și să-și apere interesele economice și sociale cum a făcut-o de exemplu Ungaria, care a obținut un contract convenabil, au preferat să preia rolul unor oameni ascultători și docili pe unele platforme geopolitice, de parcă în facturile la gaz, alături de tarife va fi și informația, a cui e Crimeea».

  Batrîncea a făcut referințe și la antiretorica rusească pe care actuala guvernare de la Chișinău o promovează pe diverse platforme. Potrivit lui, aceasta este o acțiune greșită a celor de la conducere, care se răsfrânge deja negativ asupra poporului de rând.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  „Cei care dețin astăzi puterea în stat, urmează unele tipare, de parcă nu ar exista alte opțiuni pentru ei, au un plan care le-a fost impus de cineva, undeva și pe care îl urmează orbește. Noi astăzi nu avem ce căuta în acel trio cu Georgia, Ucraina sau alte țări. Moldova este o țară separată, care ar trebui să aibă propria politică, fără imixtiune din exterior”.

  Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai PAS pentru a le oferi dreptul la replica, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021