Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Problema deșeurilor solide, în vizorul prim-ministrului

  Prim-ministrul a avut o întrevedere cu primarii satelor Geamăna, Ciobanovca, orașului Anenii Noi, cu prezența primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, și a deputatului Alexandru Jizdan.

  La ședință a fost discutată situația actuală legată de gestionarea deșeurilor din capitală, dar și în localitățile adiacente.

  De asemenea, au fost analizate câteva acțiuni concrete care necesită a fi întreprinse imediat pentru a reduce poluarea mediului și impactul negativ asupra sănătății oamenilor din regiune.

  Primarul capitalei și conducerea satelor Geamăna și Ciobanovca au lansat discuțiile asupra semnării unor contracte de societate civilă pentru a asigura o activitate eficientă în continuare.

  Prim-ministrul Ion Chicu a salutat discuția constructivă dintre aleșii locali și a încurajat menținerea unui dialog pozitiv. Șeful Executivului a menționat despre necesitatea continuării reabilitării infrastructurii localităților date.  În acest scop, la următoarea rectificare de buget, preconizată pentru sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie, vor fi alocate 5 milioane de lei localităților Geamăna și Ciobanovca.

  A fost analizată și ideea implementării cât mai rapide a Strategiei de Management a Deșeurilor și a proiectului de Management al Deșeurilor Solide (MDS) în Republica Moldova, în baza Acordului de finanțare dintre RM și Banca Europeană de Investiții (BEI).

  gov.md

  Facebook

  SOCIAL

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale coordonează cu OMS și Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări posibilitatea livrării vaccinului anti-COVID 19 pentru 20% din...

  ECONOMIE

  Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S., Anatolii Kalinin. Oficialii au discutat despre...

  ECONOMIE

  Deficitul bugetar în 2020 ar putea fi de 10 miliarde de lei, față de 17 miliarde de lei, cât a fost prognozat anterior. Anunțul...

  SOCIAL

  Străzile Bodoni și Pușkin la vară vor fi mai verzi. 162 de tei urmează a fi plantaţi pe aceste două străzi, acolo unde deja...

  Copyright © 2020