Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Primul spectacol imersiv

  Acum toate speranțele și visele teatrelor, acele piese care au fost concepute cu mult înainte ca pandemia de coronavirus să acapareze umanitatea, în sfârșit vor prinde viață. Începând cu data de 2 mai, în țara noastră vor fi reluate evenimentele culturale în masă, se vor juca spectacole, se vor susține concerte, se vor prezenta filme. La teatrul Mihai Eminescu, pe 4 mai, va avea loc premiera unei piese unice în Moldova „Stricere”, Mai multe detalii, vedeți într-un reportaj al colegei noastre, Ilona Vedrașco.

  Ilona Vedrașco, reporter Accent TV

  „O înțelegere complet nouă a teatrului. Fără scenă, fără public și fără actori. Doar labirintele și camerele secrete. „

  Piesa este un labirint, așa o interpretează trupa de teatru. În loc de o scenă și un auditoriu, doar camere și căști care scufundă pe toată lumea în propriul „spectacol al vieții”.

  Piesa „Stricere” este una captivantă. Acesta este unul dintre cele mai tinere tipuri de artă teatrală. Acele spectacole, al căror public devine parte din ele. Uneori, oaspeții pot prelua inițiativa și, în multe spectacole, actorii înșiși interacționează cu privitorul: îl leagă la ochi, îl îmbrățișează, îl invită să acționeze împreună. Un teatru imersiv este, de asemenea, numit teatru de promenadă, deoarece vizitatorii se pot deplasa pe scenă în timpul spectacolelor.

  Valentin Strișcov, regizor de sunet, compozitor

  „Privitorul este un participant la proces, de exemplu, în acest caz, actorii noștri sunt purtători de informații, prin căști, dar privitorul însuși intră în spațiu, simte această stare, stă lângă șemineu, ascultă și în același timp este actor. „

  Este simplu, fiecare spectator – în sensul obișnuit al cuvântului, își începe călătoria într-o cameră separată cu partenerul său, apoi aruncă o privire la cartea cu numele camerelor, trece la următoarea și așa mai departe – până sfarsit. Fiecare cameră are două perechi de căști conectate prin intermediul cărora vi se spune o poveste.

  Mihai Fusu, regizor

  „Piesa este despre relația într-un cuplu, despre dezvăluirea tuturor bogățiilor din relația a două persoane. Scopul performanței noastre este de a stimula dialogul în cupluri. În prezent, mulți apelează la un psiholog pentru terapia în cuplu dar credem că atât piesa, cât și teatrul pot ajuta la rezolvarea multor probleme. „

  Pentru trupa de teatru, este important să creeze o atmosferă intimă în fiecare locație, iar aici scenografia a jucat un rol special.

  Irina Gurin, scenarist

  „Ideile unor astfel de locații au fost inspirate de un apartament obișnuit. Acesta este locul în care cuplul își petrece cea mai mare parte a timpului împreună. Prin urmare, în fiecare dintre camerele noastre, se creează o atmosferă familiară, în dormitor, în baie, în sufragerie. Ei bine, la aceasta am adăugat mai multe locații în aer liber, de exemplu, un parc, unde cuplul merge adesea. „

  Spectacolul ”Stricere” va fi prezentat la Teatrul Mihai Eminescu pe data de 4 și 5 mai.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020