Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Primul lot de vaccinuri

  Suntem prima țară din Europa, care a primit vaccinul anti COVID 19 pe platforma COVAX. Actele în acest scop au fost depuse de cei de la Ministerul Sănătății încă în vara anului 2020. Despre aceasta a scris fostul prim-ministru al RM, Ion Chicu pe pagina sa de facebook.

  Reacția vine după ce aseară în Republica Moldova au ajuns 14400 de doze de vaccin oferit țării noastre pe Platforma gratuită Covax.

  Ion Chicu, ex-premier al RM

  ”Noi, moldovenii, trebuie să știm că în această perioadă dificilă continuăm să avem suportul unor asemenea prieteni ai Republicii Moldova ca Dl Hans Kluge, Directorul OMS pentru Europa, Dl Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în Moldova, Dl Igor Pokanevych, Șeful oficiului OMS în Moldova, și a multor altor personalități, care au făcut posibilă livrarea primei partide de vaccin ieri seara în Republica Moldova”

  Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020