Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Primul examen de BAC

  Emoții mari pentru absolvenții de liceu alolingvi. Astăzii tinerii au susținut primul examen de Bacalaureat la limba și literatura română. Și dacă unii absolvenți au ieșit istoviți după trei ore de examen, atunci alții spun că probele nu au fost dicifile și că nu au întâlnit nimic necunoscut. Administrația Liceului Teoretic “Alexandr Pușkin” din Capitală, unde a fost organizat unul dintre centrele de BAC, ne-a spus că probele au decurs fără încălcări.

  Examenul a început astăzi dimineața la ora 9 și s-a încheiat la ora 12. Unii tineri recunosc că examenul i-a obosit la maxim, în timp ce alții mai siguri pe ei, spun că au venit pregătiți și nu au avut emoții.

  “Nu am avut emoții, dar și ceilalți la fel. A fost o atmosferă destul de caldă, dar vremea de afară nu a fost caldă deloc. Anul acesta timpul e diferit. Nu a fost nimic dificil, un examen foarte bun a fost cu întrebări potrivite. A fost extraordinar».

  „Am avut de scris foarte mult, de gândit și de amintit. Cred că am scris bine, cel puțin, sper la asta.”

  Afară, au ținut pumnii pentru absolvenți, părinții și profesorii.

  Irina Palici, diriginte de clasa XII

  „Sunt diriginte de clasă și am emoți pentru fiecare în parte. Elevii s-au pregătit mult de aceea vrem ca și rezultatul să fie bun. Ne-au spus că a fost tot ce au învățat și ce au repetat la cosultații. Nu a fost ceva necunoscut, așa că așteptăm rezultatul.”

  «Copiii trebuie să simtă că este cineva afară care –i susține. Asta ajută foarte mult. De aceea noi cu părinții ne-am împărțit pe grupe și stăm de gardă pe rând, la fiecare examen câte un grup de părinți. Îmi fac griji și acum, o fie totul bine, toți sunt bravo. Au și ei emoții, totul e clar».

  Din cauza pandemiei, accesul pe teritoriul Liceului Teoretic „Alexandr Pușkin” din Capitală a fost interzis. Administrația liceului ne-a spus că toți candidații au puratat măști, și-au dezinfectat mâinile, le-a fost verificată termometria și au stat câte unul în bancă, respectând astfel distanța socială.

  Oxana Ambramova, director LT ”Alexandr Pușkin”

  «Totul a decurs bine. –Au purtat măști? – Desigur, toate măsurile de protecție au fost respectate. Nu am putut să intrăm înăuntru din cauza pandemiei? – Îmi cer scuze…»

  În acest an, examenele de Bacalaureat se vor desfășura în perioada 4 -22 iunie. La probe au fost înscriși 16 773 de candidați.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021