Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Primele loturi de vaccin anti-Covid 19 vor ajunge pentru 30% din populația țării

  Primele loturi de vaccin anti-Covid 19 pe care le va cumpăra Guvernul ar ajunge pentru 30% din populația Republicii Moldova. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul unei întrevederi dintre premierul Ion Chicu cu coordonatorul Rezident ONU în țara noastră, Simon Springett, și șeful oficiului OMS în Moldova, și Igor Pokanevych.

  Prim-ministrul s-a informat despre perioada când acesta ar putea ajunge în țara noastră, în ce cantități și care sunt etapele necesare de parcurs pentru achiziționarea vaccinului. Șeful oficiului OMS în Moldova a declarat că în câteva săptămâni va dispune de informații concrete la acest capitol, iar la moment se examinează lista producătorilor de vaccinuri.

  Ion Chicu a declarat că autoritățile întreprind toate măsurile pentru sporirea capacităților sistemului medical, însă este îngrijorat de tendința alarmantă de infectare. Premierul a informat că, vineri, 27 noiembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va aproba un set nou de măsuri pentru a opri răspândirea virusului.

  Igor Pokanevych a anunțat că Republica Moldova urmează să primească un lot de tehnică și echipamente medicale din partea Uniunii Europene, inclusiv 40 de aparate de ventilare.

  gov.md

  Facebook

  LUMEA

  Numărul cazurilor totale de coronavirus în lume a depășit 100 de milioane miercuri, potrivit unui bilanț al Reuters, citată de digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

  ECONOMIE

  Guvernul va aloca 41,24 de milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16 mii de lei pentru angajații din sectorul bugetar...

  LUMEA

  Peste un milion de persoane din Israel au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, reprezentând mai mult de 10% din populaţia ţării cu...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Toate partidele de stânga din Moldova ar trebui să vină cu o reacție la decizia Curții Constituționale cu privire la anularea Legii privind funcționarea...

  Copyright © 2020