Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Primele loturi de vaccin anti-Covid 19 vor ajunge pentru 30% din populația țării

  Primele loturi de vaccin anti-Covid 19 pe care le va cumpăra Guvernul ar ajunge pentru 30% din populația Republicii Moldova. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul unei întrevederi dintre premierul Ion Chicu cu coordonatorul Rezident ONU în țara noastră, Simon Springett, și șeful oficiului OMS în Moldova, și Igor Pokanevych.

  Prim-ministrul s-a informat despre perioada când acesta ar putea ajunge în țara noastră, în ce cantități și care sunt etapele necesare de parcurs pentru achiziționarea vaccinului. Șeful oficiului OMS în Moldova a declarat că în câteva săptămâni va dispune de informații concrete la acest capitol, iar la moment se examinează lista producătorilor de vaccinuri.

  Ion Chicu a declarat că autoritățile întreprind toate măsurile pentru sporirea capacităților sistemului medical, însă este îngrijorat de tendința alarmantă de infectare. Premierul a informat că, vineri, 27 noiembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va aproba un set nou de măsuri pentru a opri răspândirea virusului.

  Igor Pokanevych a anunțat că Republica Moldova urmează să primească un lot de tehnică și echipamente medicale din partea Uniunii Europene, inclusiv 40 de aparate de ventilare.

  gov.md

  Facebook

  LUMEA

  Turcia va începe relaxarea carantinei generalizate, începând de luni, și va permite circulația pe timp de zi. Circulația pe timp de noapte și în...

  SOCIAL

  Până în prezent, circa 1 500 de militari pe contract şi angajați civili au fost imunizați împotriva noului coronavirus. Printre aceștia este şi ministrul...

  SOCIAL

  A devenit funcțională platforma pe care doritorii se pot programa la vaccinarea contra noului coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi, 13 mai, de către...

  LUMEA

  Imagini macabre în India, după ce zeci de cadavre ale unor presupuși morți de COVID-19 au eşuat pe malurile fluviului Gange în nordul Indiei.

  Copyright © 2020