Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Primele impresii ale turiștilor din Turcia

  Primii turiști moldoveni, care au plecat în acest an, în vacanță în Turcia, au revenit acasă. Ei spun că s-au odihnit bine, însă au fost ușor afectați de măsurile de protecție impuse din cauza coronavirusului, chiar de la intrarea în aeroport. Iar în avion au beneficiat doar de apă potabilă.

  Elena Stog, manager agenție de turism

  «La aeroportul din Chișinău și la cel din Antalya fiecare turist a fost supus termometriei. Purtarea măștilor de protecție este obligatorie. În aeroport este soluție dezinfectantă pentru pasagerii invitați la bord. O schimbare care s-a produs la bord este lipsa alimentației, suntem deserviți doar cu apă».

  O altă modificare s-a produs la capitolul alimentație la locul odihnei. Acum oaspeții sunt deserviți doar de angajații hotelului, testați zilnic la coronavirus.

  Elena Stog, manager agenție de turism

  «Schimbarea s-a produs la mesele all inclusive, răspândite la hotelele din Turcia. Deservirea se face prin ecrane de protecție de către lucrătorii hotelului».

  Și dacă în alte destinații testul negativ la Covid-19 este obligatoriu, în Turcia nu este nevoie de el.

  Elena Stog, manager agenție de turism

  «Testul Covid nu este obligatoriu, pentru a pleca în călătorie în Turcia. Este doar un test recomandat realizat la dorința turistului».

  Natalia Melnic, este unul din turiștii care au revenit în țară și este nevoită să stea 14 zile în autoizolare. Cu toate acestea, ea ne-a spus că este mulțumită de vacanța pe care a petrecut-o. Ea vorbește despre măsurile de protecție impuse în restaurante sau pe plajă.

  Natalia Melnic, turist

  «Dacă sincer, erau momente când uitam de acest Covid-19, fiindcă te simți atât de confortabil. Distanța socială este respectată oriunde, la plajă, șezlongurile sunt amplasate la distanță, sau în restaurant mesele sunt la depărtare, multe intrări. Dacă sincer m-am simțit mai în siguranță decât în supermarketurile noastre».

  Persoanele care doresc să-și petreacă vacanța într-un hotel de 5 stele din Turcia vor fi nevoite să scoată din buzunar aproximativ 400 de euro.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020