Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Primele controale

  Primele verificări în contextul stării de urgență, au avut loc la Piața Centrală din capitală chiar în acest weekend. Având în vedere numeroasele restricții introduse de la începutul lunii aprilie, oamenii legii au investigat dacă administrația pieței, agenții economici și vizitatorii respectă regulile impuse de CNESP.

  Atât sâmbătă cât și duminică, polițiștii i-au avertizat pe cumpărători cu privire la pericolul răspândirii coronavirusului prin distribuirea de pliante.

  ”– Aici veți găsi recomandări ale poliției pentru siguranța în legătură cu răspândirea coronavirusului. Citiți, aflați ce trebuie făcut. – Mulțumim că aveți grijă de noi”

  În urma controalelor de la Piața Centrală au fost întocmite trei procese verbale.

  Lucian Garea, polițist

  „Potrivit rezultatelor controalelor, au fost emise trei amenzi în valoare de 1 până la 2 mii de lei. Cetățenii au fost amendați pentru că au purtat măștile incorect. De asemenea, nu aveau la ei buletinul de indentitate, care este obligatoriu de la 1 aprilie, conform ultimelor decizii”

  La rândul lor, vânzătorii s-au dovedit a fi mai conștiincioși decât cumpărătorii. Agenții economici s-au conformat tututor regulelor impuse de CNESP.

  ” – Inspectoratul de Poliție al Sectorului Centru, Garea Lucian. Știți despre necesitatea de a purta măști de protecție, despre prezența unui dezinfectant. Este necesar să vă asigurați că oamenii nu se adună și fac cozi imense, respectă distanța socială. – Da, știm totul. – Aveți un dezinfectant, îmi puteți arăta, vă rog”

  „ – Aveți un jurnal de termometrie? – Nu, nu avem termometru. – De ce nu? – Așa se măsoară temperatura la intrarea în piața centrală. – Ar trebui să aveți în continuare un termometru și un jurnal sau un carnet unde ar trebui să vă înregistrați temperatura pe tot parcursul zilei. – Nu știam despre asta. „

  „ – Da, avem totul. Purtăm măști și le schimbăm tot timpul. Avem dezinfectant, separat pentru cumpărători, iată-l și separat pentru mine. Avem de toate ”.

  Amintim că starea de urgență în țară este instituită până pe 30 mai. La data de 3 aprilie au intrat în vigoare noi măsuri restrictive introduse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. La Chișinău și Bălți, între orele 23:00 și 5 dimineața, este interzisă aflarea pe străzi, este deasemenea interzisă organizarea de evenimente în masă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020