Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Primele contracte „Drumuri bune – 2020”, semnate

  900 de km de drum din țară vor fi reparați începând cu ziua de mâine. Acțiunea este parte a programului 2020 – „Drumuri Bune”. Primele 4 contracte au fost deja semnate, iar de mâine agenții economici câștigători ai licitațiilor vor da start lucrărilor de întreținere periodică a traseelor din raioanele Fălești, Sângerei, Ocnița, Briceni, Șoldănești, Rezina, Ialoveni și Nisporeni.

  În cadrul programului „Drumuri Bune”, până la începutul noului an vor fi reparate noi drumuri din localitățile rurale.

  SERGIU RĂILEAN, MINISTRU AL ECONOMIEI ȘI INFRASTRUCTURII

  „ Până în luna noiembrie, anul curent, locuitorii a peste 1.200 de localități de pe întreg teritoriul Republicii Moldova vor beneficia de peste 900 de km de drumuri bune, reparate, ca să îi motiveze să rămână acasă și să îi încurajeze să deschidă afaceri”.

  Întreprinderile cu care au fost semnate contracte vor efectua primele lucrări de reparație pe 243 de km de drumuri publice. Sectoarele de drum au fost selectate la propunerea autorităților publice locale de nivelul I, iar banii au fost alocați în funcție de numărul populației din localitate și conexiunile cu instituțiile de învățământ, spitale și agenți economici.

  SERGIU RĂILEAN, MINISTRU AL ECONOMIEI ȘI INFRASTRUCTURII

  „Vor asigura reparația a peste 243 de km de drumuri publice, în valoare de circa 222 de milioane de lei. Acești bani vor fi alocați din bugetul de stat, prevăzuți pentru realizarea Programului – „Drumuri Bune 20/20” aprobat de Guvern în luna mai, curent.”.

  Lucrările vor fi efectuate de peste 5000 de muncitori, iar termenul- limită este luna noiembrie a anului curent.

  VEACESLAV POTOP, DIRECTOR GENERAL, ADMINISTRAȚIA DE STAT A DRUMURILOR

  „ Noi, împreună cu antreprenorii încheiem 4 contracte. Cu referire la calitatea lucrărilor, administrația va întreprinde toate măsurile pentru a respecta procedura ”.

  Pe parcursul anului, vor fi efectuate încă 16 licitații din cele 17 proceduri de achiziții anunțate. Suma totală alocată de stat pentru realizarea Programului – „Drumuri Bune” este de 1 miliard 375 de milioane de lei.

  Copyright © 2020