Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Primele cazuri de infectare cu varianta Omicron la persoane care nu au călătorit în afara țării lor

  Au fost detectate primele cazuri de infectare cu varianta Omicron la persoane care nu au călătorit în afara țării lor. Autoritățile regionale din Madrid au anunțat un astfel de caz și au precizat că investighează încă două cazuri similare. Și autoritățile americane au descoperit tulpina la o persoană infectată din Hawaii, care nu călătorise recent nicăieri. Iar în Australia, Omicron a fost depistat un elev, care nu a călătorit și nu a intrat în contact cu persoane venite din afara țării. Aceste cazuri arată că varianta a început deja să circule la nivel local.

  Cel mai recent caz a fost depistat în Australia. Este vorba de un elev care, de asemenea, nu a intrat în contact cu persoane venite din afara țării, ceea ce indică faptul că varianta a început să se transmită la nivel local în Australia.

  Cazul a fost descoperit la Sydney, în pofida interdicţiei de intrare în ţară a celor care nu sunt cetăţeni australieni şi a restricţiilor privind zborurile din Africa de Sud, unde a fost detectată pentru prima dată varianta Omicron, la sfârşitul lunii noiembrie.

  Persoana testată pozitiv „nu a călătorit în străinătate şi nu are legături cu persoane care au călătorit în străinătate”, a anunţat Departamentul de Sănătate din statul New Wales South, precizând că este în curs identificarea cazurilor de contact.

  Alte nouă cazuri de contaminare cu varianta Omicron au fost detectate în Australia, toate la persoane care au venit din străinătate, relatează AFP, citată de Agerpres.

  Şcoala creştină Regents Park din vestul oraşului Sydney, unde învaţă elevul infectat, a fost închisă, iar familia sa a fost plasată în carantină.

  Australia înregistrează zilnic aproximativ 2.000 de noi cazuri de contaminare cu COVID-19. Având o rată de vaccinare de 87% în rândul populaţiei cu vârsta de peste 16 ani, autorităţile australiene şi-au exprimat încrederea că vor putea combate în mod eficient noua variantă a virusului. Rata de spitalizare este scăzută în prezent, iar totalul deceselor este de 2.021.

  Varianta Omicron a fost clasificat drept „îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi sunt în curs de desfăşurare studii pentru a determina dacă, şi în ce măsură, este mai contagioasă sau mai rezistentă la vaccinuri.

  digi24.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Franța a anunțat restricții mai stricte pe fondul îngrijorărilor legate de varianta Omicron. De asemenea, guvernul restrânge intervalul pentru doza booster la trei luni...

  LUMEA

  Africa de Sud relaxează restricţiile împotriva coronavirusului, în ciuda unui al patrulea val de infectări pe teritoriul ţării, și renunţă la măsura depistării contacţilor...

  LUMEA

  Autoritățile italiene au înăsprit joi restricțiile pentru a reduce creșterea infecțiilor COVID-19, inclusiv prin interzicerea tuturor evenimentelor publice în noaptea de Revelion, după ce...

  LUMEA

  Israelul a înregistrat primul deces provocat de varianta Omicron a coronavirusului, relatează marţi Reuters, preluând presa locală.

  Copyright © 2021