Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primele 15 troleibuze cu parcurs achiziționate din Riga, au fost lansate pe rute

  Primăria municipiului Chișinău a prezentat joi primele 15 troleibuze cu parcurs de model „SKODA 24 TR” și „Ganz Solaris Trollino 18”, din lotul de 25 de unități achiziționate de la municipalitatea din Riga, Letonia. Restul de 10 mașini sunt supuse testărilor tehnice în cadrul Atelierului de reparații și asamblare al RTEC. Acestea vor fi repartizate în cele trei parcuri ale RTEC, pentru asigurarea transportării chișinăuienilor în toate sectoarele orașului. Valoarea achiziției pentru întregul lot este de cca 8 milioane de lei.

  Troleibuzele sunt dotate cu sistem de aer condiționat și camere video pentru supraveghere în interior. De asemenea, au podea joasă și rampă rabatabilă pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant. Unitățile clasice model „ŠKODA 24 Tr” au o capacitate de 99 de locuri, iar troleibuzele articulate model „Ganz Solaris Trollino 18” (GST-18) au capacitatea de îmbarcare sporită, de 170 de locuri, inclusiv 43 de locuri pe scaune.

  Prezent la evenimentul de lansare pe rute a troleibuzelor din Riga, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că lotul a fost achiziționat la un preț convenabil pentru municipalitate și că mașinile au o stare tehnică bună. „În bugetul pentru anul viitor sunt prevăzuți 99 milioane de lei pentru achiziționarea a încă 30 de troleibuze noi din Belarus, dar și 262 de milioane pentru 100 de autobuze, astfel ca cetățenii municipiului să poată beneficia de servicii calitative, circulând cu transportul public”, a menționat edilul.

  Troleibuzele au ajuns în Chișinău la începutul lunii decembrie, iar în această perioadă au fost supuse verificărilor tehnice în cadrul Atelierului de reparații și asamblare al RTEC, înaintea distribuirii la linie.

  Având în vedere noua achiziție din Letonia, în prezent, RTEC are în dotare 400 de troleibuze. Totodată, cca 100 de unități vor fi scoase treptat din circulație din cauza vechimii, unele fiind chiar de 30 de ani.

  Amintim că la începutul lunii septembrie, a.c., au fost puse în circulație cinci troleibuze articulate noi, de producție belorusă, care au fost asamblate la Atelierele de Reparații Mecanice ale Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”.

  chisinau.md

  Facebook

  Noutăţi

  Selecționata de fotbal a Moldovei s-a impus la Riga în fața Letoniei cu 2-1, în penultimul meci din cadrul Ligii Națiunilor, ediția 2022-2023, transmite...

  LUMEA

  Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la un hotel din capitala Letoniei, Riga. Cel puțin opt ameni au murit. O parte dintre...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că 10 de troleibuze clasice au fost lansate astăzi pe rutele municipale de transport. Unitățile de transport sunt de tip...

  SOCIAL

  15 troleibuze din cele 25 de unităţi cumpărate din Riga, au ajuns la Chişinău. În curând, unitățile de transport urmează să fie puse în...

  Copyright © 2021