Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Primăvara care ne unește

  Astăzi, în incinta Parlamentului a fost inaugurată expoziția cu genericul „Primăvara care ne unește”. Evenimentul a fost organizat în contextul sărbătorii naționale „Mărțișor”. Lucrările expuse pe standuri au fost realizate de meșterii populari din diferite colțuri ale țării.

  Din cauza pandemiei de coronavirus, expoziția „Primăvara care ne unește”, a avut loc în acest an în prezența unui număr restrâns de invitați. Cu toate acestea , evenimentul a fost difuzat în regim online pentru toți cei care n-au reușit să ia parte la expoziție. Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea a salutat participanții și oaspeții expoziției, și a menționat că este o mândrie a tutror că ”Mărţişorul” se regăsește pe lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al UNESCO.

  Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului RM

  «Datorită sărbătorii noastre naționale „Mărțișor” suntem cunoscuți în toată lumea. Vom face tot posibilul pentru ca această sărbătoare frumoasă să fie celebrată în toate regiunile Moldovei. Am vorbit deja cu guvernul în această privință și ne bucurăm că Mărțișor va trece pragul tuturor instituțiilor de învățământ din republică».

  Mărțișoarele realizate în stil tradițional au păstrat și anumite elemente specifice regiunii de unde-și trag rădăcinile meșterii care le-au realizat.

  Maria Ciobanu meşter hand-made

  «Sunt profesor și îi învăț pe copii tradițiile noastre, îi învăț cum să facă mărțișoare. Dacă mai devreme modelele mărțișoarelor erau foarte simple, astăzi există o varietate incredibilă a acestora. Și sunt sigură că acesta nu este sfârșitul, acesta este doar începutul».

  Expoziția „Primăvara care ne unește” este organizată pentru al doilea an consecutiv.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020