Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu șefa administrației orașului Obninsk

  Primarul General, Ion Ceban, aflat zilele acestea într-o vizită oficială în Federația Rusă, a avut luni o întrevedere la Moscova cu Tatiana Leonova, șefa Administrației orașului Obninsk, regiunea Kaluga.

  După ce săptămâna trecută a fost semnat un acord de colaborare între orașele Chișinău și Obninsk, părțile au discutat despre foaia de parcurs. Astfel, s-a convenit ca o delegație de la Primăria Chișinău să efectueze o vizită de lucru în regiunea Kaluga, pentru un schimb de experiență și vizitarea mai multor obiective, la finele lunii iulie, a.c.

  Potrivit Primarului General, Ion Ceban, subiectele de interes pentru Chișinău sunt: abordarea vizavi de edificarea școlilor în regiune și amenajarea unui tehnoparc pentru copii, dezvoltarea instituțiilor educaționale specializate pentru rezervele olimpice și de cercetare științifică, precum și implementarea noilor tehnologii în instituțiile de învățământ, inclusiv prin utilizarea inteligenței artificiale.

  Alte subiecte care urmează a fi abordate în comun sunt cele privind alimentația copiilor dar și implementarea proiectelor de eficiență energetică.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Scuarul „Consiliul Europei”, amplasat între străzile A. Mateevici și M. Kogălniceanu, va fi reabilitat! Acesta este un nou proiect de amenajare a spațiilor verzi...

  SOCIAL

  Scuarul „Mihai Eminescu” – prietenos copiiilor. Potrivit primarului general Ion Ceban, în scuar a fost amenajat un teren de joacă pentru cei mici.

  ECONOMIE

  Una din prioritățile Primăriei municipiului Chișinău este atragerea investițiilor și oferirea a câtor mai multe posibilități de dezvoltare pentru producătorii locali. Despre aceasta a...

  SOCIAL

  Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat și altor instituții publice să organizeze maratoane de vaccinare.

  Copyright © 2021