Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Primarul DA, premierul BA

  În timp ce medicii bat alarma și afirmă că spitalele sunt arhipline, locuri pentru bolnavii de COVID nu mai sunt, iar cadrele medicale sunt extenuate, conducerea țării continuă să afirme că totul este sub control. Astfel, premierul Natalia Gavrilița declară că insificiență de locuri în spitale – nu se atestă. Cel puțin de acest lucru a asigurat-o ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Mai mult, Gavrilița infirmă declarațiile edilului capitalei, Ion Ceban precum că situația în spitale este critică.

  Natalia Gavrilița, prim-ministrul RM

  „Nu este adevărat. Din informațiile furnizate de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, Ministerul Sănătății verifică disponibilitatea locurilor în spitalele regionale și naționale, o face în fiecare dimineață și în fiecare seară, iar în caz de necesitate suplinește numărul de paturi. Din informațiile pe care le deținem, nu este așa.„

  Amintim că în ultimile săptămâni, în țara noastră, se înregistrează un antirecord la numărul de cazuri noi de infectări și decese provocate de complicațiile suferite în urma SARS-COV-2. În ajun, edilul capitalei, Ion Ceban a declarat că spitalele din municipiul Chișinău sunt ocupate în proporție de 90%, secțiile de terapie intensivă sunt arhipline, iar de cele mai multe ori aceste locuri sunt eliberate când pacientul moare. Primarul general a subliniat că cea mai complicată situație este în spitalele din capitală, unde nu mai sunt paturi pentru pentru pacienții infectați de COVID. De cealaltă parte, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a declarat că situația epidemiologică din țară este una alarmantă, dar nu critică.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021