Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Lucrările de reparație a podului rutier de pe strada Mihai Viteazul continuă

  Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul Proiectului de reabilitare a podului rutier de pe str. Mihai Viteazul, în prezent se intervine pe partea inferioară a obiectivului, la consolidarea coloanelor.

  În același timp, pe partea superioară sunt executate lucrări de strămutare temporară a pilonilor rețelei de contact a RTEC.

  Ulterior, vor fi reparate toate elementele vechi ale căii podului. Învelișul asfaltic de pe toată suprafața podului, hidroizolarea cu straturile de protecție și egalizare, elementele rosturilor de dilatație, parapetul pietonal, îmbrăcămintea asfaltică de pe trotuar și blocurile de trotuar vor fi înlăturate până la grinzile suprastructurii.

  Grinzile vor fi reparate sau înlocuite, la necesitate. Totodată, va fi reabilitat sistemul de iluminat stradal și reparată în totalitate rețeaua de contact a RTEC.

  Pentru aceste lucrări, din bugetul municipal au fost alocați 108 milioane lei, iar Proiectul de reabilitare a podului urmează a fi executat în termen de 26 luni, conform contractului de execuție.

  Agentul economic care execută lucrările a fost selectat în bază de concurs: un consorțiu format din Compania „Gran But Service” din Ucraina, sucursala Vulcănești, compania „Genesis International” SRL și „Compania Electrică” SRL.

  Podul rutier de pe str. Mihai Viteazul este o magistrală de interes sectorial, cu 6 benzi de circulație și 2 trotuare pietonale, având o lungime totală de 300 metri și lățimea de 26 metri, cu 9 deschideri (grinzi) a câte 33 metri fiecare.

  De la darea în exploatare, anul 1974, podul nu a fost supus reparaților complexe niciodată. În această perioadă, obiectivul a fost doar întreținut de către Î.M. Regia „Exdrupo”, prin lucrări de reparații curente parțiale la suprastructura podului: frezarea cu înlocuirea betonului asfaltic uzat, intervenții la rosturile de dilatare și mentenanța parapetelor pietonale și de siguranță.

  chisinau.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Noutăţi

  Pe bulevardul Dacia, segmentul cuprins între bd. Decebal și str. Trandafirilor, se fac lucrări de reparație a carosabilului, pe centurile de deplasare a transportului...

  SOCIAL

  Lucrările de reparaţie a trotuarelor din bd. Mircea cel Bătrîn, sectorul Ciocana, continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, se lucrează paralel pe ambele sensuri...

  Noutăţi

  Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada: 08 septembrie 2022 – 29 decembrie 2022, va fi suspendat parțial traficul rutier, pe benzi, pe podul...

  Noutăţi

  Lucrările de reparaţie a scării din str. Milescu Spătaru 19/4, Ciocana, au început. Potrivit primarului general Ion Ceban, scara care nu a fost reparată niciodată...

  Copyright © 2021