Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria constată evoluția epidemiologică îngrijorătoare a noilor cazuri zilnice de coronavirus

  Specialiștii în sănătate publică atenționează despre un nou val de COVID-19, val predominat de noua tulpină Delta. Statisticile din ultimele zile indică mai multe solicitări pentru internare, pacienți cu forme medii și grave. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Ion Ceban a menționat că la Centrul COVID-19 de la Moldexpo, unica instituție medicală municipală în acest moment pentru internarea pacienților cu SARS CoV-2, au fost activate ieri suplimentar trei secții cu 200 paturi și 18 paturi de terapie intensivă și reanimare.

  Capacitatea deplină a Centrului COVID-19 este de 340 paturi de staționar (pentru tratament) și 100 paturi de triaj.  La fel, vor putea fi suplinite până la 24 paturi de terapie intensivă.

  „Am mobilizat suplimentar și personal medical, la fel, am asigurat cu echipamente medicale, medicamente și consumabile unitățile curative nou activate la Centrul de la Moldexpo. Între timp, avem definitivat Planul actualizat de răspuns și control al infecției COVID-19 în mun. Chișinău, plan care prevede activarea graduală a altor instituții medicale strategice pentru tratamentul pacienților cu coronavirus„ a menționat edilul.

  Totodată, municipalitatea fortifică asistența medicală primară, echipele medicilor de familie pentru monitorizarea eficientă și tratamentul la domiciliu al pacienților cu forme ușoare, pentru intensificarea imunizării anti-COVID pentru populația încă nevaccinată. Epidemiologii  indică insistent purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile închise, păstrarea distanței fizice și dezinfectarea sau spălatul cât mai des pe mâini.  Edilul a anunțat că Sâmbătă, 21 august, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău unde se va discuta despre acțiunile necesare în continuare pentru a ține pandemia sub control.

  Telegram channel

  a-tv.md

  SOCIAL

  Ne aşteaptă noi restricţii anti-COVID din cauza creşterii constante a numărului de infectări cu noul coronavirus. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică se va...

  SOCIAL

  Disensiuni în cadrul Guvernului PAS. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, le contrazice pe premierul Natalia Gavrilița și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în...

  SOCIAL

  Un număr de 200 de elevi și 36 de pedagogi din 56 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19.

  LUMEA

  Grecia continuă relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 şi va elimina interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în ''zonele roşii'' de risc înalt, a anunţat ministrul...

  Copyright © 2021