Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău va acorda ajutoare materiale copiilor defavorizați

  Mai multe categorii vulnerabile vor primi din partea Primăriei Chișinău ajutor financiar pentru pregătirea pentru noul an de studii. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, Comisia municipală pentru stabilirea şi acordarea ajutorului material s-a întrunit ieri în şedinţă.

  În urma examinării cazurilor complexe ale persoanelor/familiilor defavorizate, precum şi a propunerilor de realizare a programelor municipale cu destinaţie specială, membrii comisiei au decis:

  „8000 de copii vor primi câte 700 de lei fiecare, în scopul pregătirii pentru noul an de studii 2021 – 2022. Suma totală alocată în acest sens este de 5,6 mil. lei, iar 76 donatori activi şi emeriți vor primi câte 500 de lei fiecare către Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge, marcată la 14 iunie. Suma alocată în acest sens este de 38 mii lei”, a declarat acesta.

  Ajutorul material este o formă de asistență socială nerambursabilă, menită să susțină financiar și direct diverse categorii de persoane social vulnerabile din municipiul Chişinău şi se stabileşte în baza cererii şi evaluării necesităţilor, precum și prin realizarea programelor cu destinaţie specială.

  ionceban.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Ministerul Sănătății anunță despre întregistrarea în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii. Copilul a fost...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Astăzi, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia a susținut un briefing în cadrul căruia a vorbit despre inițiativa legislativă a BCS de a...

  POLITICA

  O tragedie! Astfel a calificat fostul vicepremier, Alexandr Muravschi, acțiunea deputaților PAS la ședința Parlamentului de joi, 17 februarie.

  SOCIAL

  Primăria reacționează în raport cu situația alarmantă în sănătate, în contextul în care valul 5 al epidemiei lovește în copii. Într-o postare pe facebook,...

  Copyright © 2021