Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău se pregătește pentru un posibil nou val de COVID-19

  Autoritățile medicale din municipiul Chișinău se pregătesc pentru un potențial val de COVID-19 provocat de noua variantă a coronavirusului – omicron.

  Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, că autoritățile locale „sunt îngrijorate de posibila apariție a unui alt val de COVID-19 provocat de mutația coronavirusului apărut în Africa de Sud – omicron” și se pregătesc pentru a face față acestei „posibile amenințări”. „Continuăm măsurile de vaccinare a populației, ne pregătim strategic și securizăm spațiile medicale din municipiu și actualizăm planurile de procurare a medicamentelor”, a menționat Gâlcă.

  În același timp, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul aceleiași ședințe, a anunțat că punctele mobile de imunizare, autobuzul și troleibuzul, vor lua parte la un maraton de vaccinare săptămânal. „Împreună cu mai mulți reprezentanți HORECA vom acorda vouchere cu ajutorul cărora persoanele vaccinate vor putea procura produse alimentare. Maratonul de vaccinare se va desfășura în fiecare sâmbătă și duminică a lunii decembrie”, a spus Ceban.

  Edilul capitalei a menționat că, “în contextul apariției variantei omicron, pregătirea spațiilor medicale este absolut necesară pentru a putea face față unui alt val pandemic”, dar cea mai bună protecție anti-COVID-19 o oferă vaccinul, a precizat primarul.

  moldpres.md

  SOCIAL

  Medici si asistente medicale din policlinicile municipale vor activa în cele 16 puncte de testare la Covid, suplimentar instalate pe lângă Instituțiile de Asistență...

  SOCIAL

  Peste 38.000 de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online, informează municipalitatea.

  SOCIAL

  Potrivit edilului, scopul este de a evita aglomerațiile în policlinici și a reuși să ajutăm cât mai multă lume.

  SOCIAL

  În Republica Moldova am putea ajunge la peste 10 mii de infectări cu COVID-19 pe zi. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala...

  Copyright © 2021