Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău, premiată de IDIS Viitorul, pentru transparență instituțională

  Primăria municipiului Chişinău a fost premiată pentru asigurarea procesului de transparență în activitatea administraţiei publice locale în anul 2019. Premiul a fost acordat de către Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) ,,Viitorul”.

  Potrivit documentului, APL Chişinău a plasat pe pagina web oficială Raportul de transparenţă pentru anul 2019. Totodată, municipalitatea a asigurat publicarea tuturor anunţurilor privind desfăşurarea licitaţiilor de vânzare/locaţiune/arendă a bunurilor imobile, precum și a Codului de etică pentru auditorii interni.

  Primarul general, Ion Ceban, a menționat că asigurarea transparenței în activitatea zilnică, inclusiv a procesului decizional la nivel de autoritate publică, este un deziderat al actualei administrații a municipiului Chișinău. Digitalizarea a 12 module pentru prestarea serviciilor calitative cetățenilor, implementarea ghișeului unic, desfășurarea licitațiilor online și a celor funciare, revizuirea politicii fiscale; auditurile din cadrul întreprinderilor municipale, dar și a cheltuielilor publice etc., sunt activitățile de bază orientate pentru asigurarea credibilității și transparenței.

  „Mă bucură faptul că activitatea Primăriei este intens monitorizată şi chiar apreciată, în ultima perioadă de către experţi, la capitolul transparenţă. Vom ţine cont de toate recomandările venite din partea organizațiilor de profil”, a declarat Ion Ceban.

  La rândul său, Veaceslav Ioniță, expert în politici economice din cadrul IDIS ,,Viitorul”, a precizat că monitorizarea activității Primăriei municipiului Chișinău a fost realizată în baza a 50 de indicatori de performanță.

  „Transparenta determină calitatea serviciilor publice prestate. Argumentele aduse privind procesele de transparență în activitatea Primăriei, nu este doar opinia mea sau a unor colegi. Acești indicatorii pot fi verificați de către cetățeni, lucru pe care îl putem lesne demonstra”, a menționat Veaceslav Ioniță.

  Primăria municipiului Chișinău a fost evaluată în baza următoarelor criterii de transparenţă: accesul la informaţie, participarea în procesul decizional, procesul bugetar, organizarea şi desfăşurarea achiziţiilor publice, administrarea proprietăţii publice, conflictul de interese, resursele umane, serviciile sociale şi investiţiile autorităţilor locale în anul 2019.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Va fi mai curat în capitală. Primăria municipiului Chişinău lansează campania de salubrizare de toamnă ,,MAREA CURĂȚENIE”, care se va desfășura pe parcursul unei...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău lansează o licitație pentru a găsi o companie ce va livra apă potabilă în grădinițele din capitală.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău își propune ca până în 2023 să doteze orașul cu 370 de unități noi de transport. Despre aceasta a anunțat primarul...

  SOCIAL

  Un plus în transparența activității întreprinderilor municipale ale Primăriei Chișinău. Transportul auto al Î.M. Regia ,,Exdrupo”, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Î.M....

  Copyright © 2020