Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău face apel la populație pentru a respecta măsurile de prevenire a infecției COVID-19

  Autoritățile publice locale îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe măsurile de siguranță impuse de specialiști, să poarte mască de protecție și să mențină distanța socială, în contextul în care situația pe teritoriul municipiului prin infecția COVID-19 rămâne în continuare alarmantă.

  foto: TASS

  Astfel, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecției COVID-19, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „COD ROȘU”.

  Conform datelor, la ziua de 11 ianuarie 2021, în municipiul Chișinău au fost confirmate pozitiv 62 979 cazuri de COVID-19, persoane tratate – 48 917, decese – 1027, iar sub supraveghere medicală se află 9256 de persoane.

  Tot în acest context, în tratament la domiciliu, cu forme ușoare ale infecției COVID-19, se află 2553 de pacienți.

  În spitalele din municipiu, la ziua de 11 ianuarie curent sunt internați 790 de pacienți, dintre care, 43 pacienți în stare foarte gravă, intubați – 6 pacienți, 275 în stare gravă, 453 – în stare medie, 19 – în stare satisfăcătoare.

  În cadrul ședinței operative săptămânale, Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a declarat că instituțiile medicale din capitală sunt pregătite cu echipamente, mijloace de protecție, dar și medicamente antivirale pentru a face față tratamentului pacienților testați pozitiv cu noul tip de coronavirus.

  Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu COVID-19 în spitalele municipale este de 1172 paturi și 200 paturi triaj, dintre care 935 paturi pentru adulți, 167 paturi pentru copii, 40 paturi pentru maternitate și 30 de paturi paliative.

  chisinau.md

  POLITICA

  „Chiar ne-am obișnuit deja  cu atitudinea ostilă a lui Sandu față de găgăuzi și autonomia găgăuză. Dar astăzi puterea centrală a coborât și mai...

  POLITICA

  Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a făcut astăzi un apel către ambasadorii Turciei, Federației Ruse și Chinei în Republica Moldova „să apere democrația din...

  ECONOMIE

  În anul 2022, au scăzut cheltuielile reale ale populației pentru produse alimentare cu 7%, dar cheltuielile pentru plata serviciilor de locuință și comunale au...

  ECONOMIE

  Cheltuielile medii lunare de consum ale populației, în anul 2022, au constituit în medie pe o persoană 3711,9 lei, cu 22,1% mai mult comparativ...

  Copyright © 2021