Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău alocă 5 milioane de lei pentru asigurarea necesităților centrelor de plasament pentru refugiați

  5 milioane de lei vor fi alocați din fondul de rezervă a Primăriei Chișinău, pentru achiziționarea de bunuri și servicii cu scopul de a asigura necesitățile la centrele de plasament temporar din capitală, pentru persoanele refugiate din Ucraina. Decizia a fost luată la Comisia Situației Excepționale Chișinău, anunță primarul general Ion Ceban.

  Potrivit edilului capitalei, centrul Moldexpo, unde sunt acum cazate persoanele refugiate din Ucraina, va fi reorganizat într-unul de triere.

  „Refugiații vor ajunge mai întâi la Centrul Moldexpo, iar după ce vor fi înregistrați, vor fi transferați în alte locații din oraș. În continuare presiunea cea mai mare rămâne a fi pe Chișinău, de circa 90 la sută. Acordăm tot suportul nostru, alimentație, produse de igienă, haine, asistență medicală, psihologică și transport până la gară.

  Cei care au probleme de sănătate sunt internați in spitalele municipale. Mulțumesc tuturor oamenilor care vin să ajute și să doneze. Punctul de colectare rămâne deschis la Moldexpo, iar de aici sunt trimise mașini cu produse în toată țara și în punctele vamale.

  ionceban.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Consiliul European a adoptat o măsură de asistență, în cadrul Instrumentului European pentru Pace, în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul...

  ECONOMIE

  Astăzi șoferii vor plăti 11,56 lei statului pentru fiecare litru de benzină procurat, ceea ce este cu 2,52 lei/litru mai mult decât acum jumate de an,...

  POLITICA

  Fostul premier al țării, Ion Chicu, a venit cu un comentariu în legătură cu vizita de lucru a președintei Maia Sandu în Franța.

  POLITICA

  Astăzi, deputații BCS, Ala Darovannaia și Inga Sibova, au transmis institutului Oncologic două ionizatoare și mai multe electrocasnice pentru a facilita activitatea personalului și...

  Copyright © 2021