Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău a semnat un Acord de colaborare cu Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova

  Primăria Chișinău a semnat un Acord de colaborare cu Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova. Primarul general Ion Ceban spune că scopul principal al parteneriatului este stabilirea unei colaborări durabile, în vederea promovării oportunităților de dezvoltare a mediului de afaceri din municipiul Chișinău.

  „Chiar și la întâlnirea pe care am avut-o în primăvara acestui an la București cu reprezentanții mediului de afaceri, am spus că primăria Chișinău este deschisă și că avem o mare oportunitate și potențial de dezvoltare economică”, a declarat edilul.

  Acordul semnat are mai multe obiective printre care și Dezvoltarea economică locală, îmbunătățirea și promovarea climatului de afaceri la nivel local. Susținerea și promovarea dezvoltării economice în municipiul Chișinău.

  De asemenea, un obiectiv în acest sens este identificarea și promovarea modelelor europene de prestare a serviciilor și de funcționare a întreprinderilor municipale.

  Mai mult, se propune atragerea investițiilor în municipiu Chișinău și stabilirea și consolidarea legăturilor între autoritățile locale și potențialii investitori.

  „Ne propunem să examinăm problemele stringente și să identificăm căi de soluționare a acestora, să consultăm mediul de afaceri, pentru a vedea care sunt obstacolele cu care se confruntă reprezentanţii acestui sector important. Totodată vom lansa proiecte de interes comun, ce ar permite obținerea surselor de finanțare atât locale, cât și internaționale, iar periodic vom organiza în parteneriat seminare și expoziții regionale și internaționale”, a declarat primarul.

  Ion Ceban a precizat că intenționează promovarea celor mai bune practici de antreprenoriat și de dezvoltare economică locală, să participe la procesul de revizuire a politicii de impozitare/taxare și oferire a expertizei privind eventualul impact asupra mediului de afaceri local.

  ionceban.md

  Facebook

  POLITICA

  Autoritățile capitalei împiedică desfășurarea mitingului Mișcării Pentru Popor din cauza vizitei unei delegații europene. O astfel de concluzie rezultă din schimbarea de poziție a...

  POLITICA

  Doctorul în politologie Pavel Midrigan a dat o apreciere șanselor partidului de guvernământ – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru alegerile locale din anul...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău a adresat o scrisoare autorităților centrale ale țării în legătură cu informațiile privind poluarea aerului în capitală. Anunțul a fost făcut...

  POLITICA

  Partidul Socialiștilor din Republic Moldova (PSRM) anunță că decizia deputatului Gaik Vartanean de a se alătura echipei primarului general al capitalei, Ion Ceban, nu...

  Copyright © 2021