Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău a început procesul de elaborare a Planului Urbanistic General în parteneriat cu Rusia

  În parteneriat cu parteneri din Rusia, Primăria Chișinău a început procesul de elaborare a Planului Urbanistic General. Actualmente, este colectată informaţia necesară în acest sens, ce va sta la baza acestui document. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

  „Chiar săptămâna trecută am avut o discuţie şi cu primarii din orașele componente ale municipiului Chișinău, cu care am discutat probleme de planificare a teritoriului în contextul elaborării Planului de amenajare a teritoriului municipiului”, spune Ceban.

  Edilul a punctat că în procesul de elaborare a documentației strategice de dezvoltare a municipiului, vor fi implicate toate autoritățile locale, specialiști din diverse domenii, business, comunitatea științifică și sectorul asociativ.

  În lucru este şi Planul Urbanistic Zonal al sectorului Centru. În prezent, este elaborat un studiu istoric, ce va sta la baza propunerilor care vor parveni pentru îmbunătăţirea documentului.

  „În paralel se lucrează şi la elaborarea altor PUZ-uri. Aceste documente vor fi publice, pentru ca oamenii să cunoască la ce etapă suntem şi care sunt acţiunilor pe care ni le propunem în continuare”, a conchis primarul.

  ionceban.md

  SOCIAL

  Va fi mai curat în capitală. Primăria municipiului Chişinău lansează campania de salubrizare de toamnă ,,MAREA CURĂȚENIE”, care se va desfășura pe parcursul unei...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău lansează o licitație pentru a găsi o companie ce va livra apă potabilă în grădinițele din capitală.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău își propune ca până în 2023 să doteze orașul cu 370 de unități noi de transport. Despre aceasta a anunțat primarul...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban a solicitat conducătorilor subdiviziunilor municipale de profil asigurarea transparenței în activitatea curentă pe domeniile gestionate și prezentarea rapoartelor privind executarea...

  Copyright © 2020