Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău a început procesul de elaborare a Planului Urbanistic General în parteneriat cu Rusia

  În parteneriat cu parteneri din Rusia, Primăria Chișinău a început procesul de elaborare a Planului Urbanistic General. Actualmente, este colectată informaţia necesară în acest sens, ce va sta la baza acestui document. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

  „Chiar săptămâna trecută am avut o discuţie şi cu primarii din orașele componente ale municipiului Chișinău, cu care am discutat probleme de planificare a teritoriului în contextul elaborării Planului de amenajare a teritoriului municipiului”, spune Ceban.

  Edilul a punctat că în procesul de elaborare a documentației strategice de dezvoltare a municipiului, vor fi implicate toate autoritățile locale, specialiști din diverse domenii, business, comunitatea științifică și sectorul asociativ.

  În lucru este şi Planul Urbanistic Zonal al sectorului Centru. În prezent, este elaborat un studiu istoric, ce va sta la baza propunerilor care vor parveni pentru îmbunătăţirea documentului.

  „În paralel se lucrează şi la elaborarea altor PUZ-uri. Aceste documente vor fi publice, pentru ca oamenii să cunoască la ce etapă suntem şi care sunt acţiunilor pe care ni le propunem în continuare”, a conchis primarul.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Autoritățile publice locale îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe măsurile de siguranță impuse de specialiști, să poarte mască de protecție și să mențină distanța...

  ECONOMIE

  Bugetul municipal este mult prea mic pentru a dezvolta capitala. Potrivit primarului general Ion Ceban, banii pe care îi are municipalitatea ajung doar pentru...

  SOCIAL

  Chișinăul are nevoie stringentă de Planul Urbanistic General, Planul de Mobilitate Urbană și dezvoltarea zonelor orașului. Echipa primăriei împreună cu experții lucrează intensiv în...

  SOCIAL

  Noul Pretor interimar a fost prezentat astăzi echipei din sectorul Botanica de către primarul general Ion Ceban.

  Copyright © 2020