Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chişinău înăspreşte sancţiunile pentru persoanele care fac dezordine în locurile publice

  În parcurile din capitală vor fi efectuate razii, cu scopul de a identifica persoanele care aruncă gunoi la întâmplare, astfel ca asemenea acţiuni să fie contracarate.

  Anunțul a fost făcut în cadrul ședinţei operative a serviciilor municipale, care a fost astăzi prezidată de primarul general, Ion Ceban.

  Astfel, numărul agenților constatatori din cadrul preturilor municipiului Chișinău va fi majorat, iar aceştia, de comun cu poliția, vor efectua raiduri și inspecții în acest sens.

  ,,Scopul inițiativei este de a contracara fenomenul depozitării deșeurilor în locurile publice și necorespunzătoare. Nu este suficient să avem doar un regulament pe hârtie. Persoanele care nu ştiu să păstreze curăţenia în spaţiile verzi şi să trebuie să fie identificate şi sancţionate”, a menţionat primarul general.

  Totodată, Ion Ceban, a solicitat raportarea săptămânală a numărului cazurilor, dar și sancțiunilor aplicate de către agenții constatatori.

  Amintim că, noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, prevăd amenzi de la 900 de lei până la 1800 pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore şi până la 9000 de lei, pentru persoanele juridice.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că operatorii de comerț ambulant stradal în parcurile și scuarurile capitalei, care nu dispun de scheme de amplasare, conform noului...

  POLITICA

  Partidul Acțiune și Solidaritate nu are capacitatea de a organiza „Maidan” la Chișinău. Astfel a comentat Igor Dodon amenințările Maiei Sandu că va scoate...

  SOCIAL

  Până în data de 15 august, curent, Regulamentul privind amplasarea gheretelor în oraş, trebuie să fie prezentat spre aprobare consilierilor municipali. Solicitarea vine din...

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban se arată indignat că mașinile de deservire a gheretelor circulă în continuare în parc. În acest sens, edilul a venit...

  Copyright © 2020