Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria a depus dosarul pentru obținerea finanțării din partea CE, pentru proiecte pe domeniul de transport public municipal

  Veste bună pentru locuitorii capitalei. Primăria a depus dosarul pentru obținerea finanțării sub formă de grant din partea Comisiei Europene, în cadrul programului de finanțare „Partnerships for sustainble cities in the Sothern and Eastern Neighbourhood”, pentru proiecte pe domeniul transportului public municipal.

  Ion Ceban spune că orașul are șanse reale ca să devină parte a proiectului „MOVIE IT like Lublin” – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, orientat pe dezvoltarea urbană integrată prin parteneriate stabilite între autoritățile locale din statele membre ale UE și a țărilor partenere.

  „Proiectul constă în dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Chișinău după modelul organizării transportului public din orașul Lublin (Polonia), cu un buget eligibil pentru activități de 3,5 milioane de Euro, care include și partea de cofinanțare a municipalității de 5% din suma totală”, spune Ceban.

  Primăria va asigura transmiterea informației necesare pentru pregătirea aplicației de finanțare, iar perfectarea dosarului pentru aplicare va fi asigurat cu suportul Proiectului „Orașe verzi durabile pentru Moldova – Green City Lab”.

  ionceban.md

  SOCIAL

  Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

  SOCIAL

  Pasagerii a trei rute de troleibuz și a două rute de autobus din transportul public municipal din Chișinău vor putea achita călătoria cu cardul...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău solicită opinia cetățenilor privind selectarea itinerarului pentru instituirea unei noi linii de transport public din capitală.

  SOCIAL

  Problema transportului public încă persistă în suburbiile capitalei. Primarul general Ion Ceban afirmă că acest lucru este regretabil, iar la moment ar fi putut...

  Copyright © 2020