Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Primăria Chișinău vine cu precizări în legătură cu organizarea evenimentului Summer Fest în Grădina Botanică

  Primăria în astfel de cazuri este notificată și nu are nici un drept de a permite sau interzice organizarea acestor evenimente.

  Grădina Botanică este teritoriul subordonat Academiei de Științe a Moldovei – Guvernului.

  Procedurile legale în organizarea evenimentelor pe teritoriul Chișinăului, dar care nu sunt organizate de primărie și subdiviziunile sale, sunt următoarele: 

  Declarația prealabilă nr. 05-115/4394 din 05.07.2021 depusă, în vederea organizării și desfășurării „Festivalului Muzical Summer Fest” pentru data 29 – 30 august 2021, pe teritoriul Grădinii Botanice a AȘM, a fost recepționată de Primaria municipiului Chișinău în temeiul prevederilor Legii 26/2008 privind întrunirile.

  În conformitate cu prevederile articolului 10 alineatul 3 al legii menționate: “Autoritatea administraţiei publice locale înregistrează declaraţia prealabilă şi eliberează organizatorului o copie ştampilată a acesteia, care trebuie să conţină numărul, data şi ora de înregistrare a declaraţiei”

  Astfel, Primaria municipiului Chișinău nu a autorizat desfășurarea organizării și desfășurării festivalului, limitându-se doar la înregistrarea notificării în acest sens, ca și în cazul altor evenimente care se desfășoară.

  Totodată, organizatorul este obligat să întreprindă măsurile necesare privind respectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică și a Hotărârilor Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău privind măsurile de prevenire și control al infecției COVID-19 în vigoare la momentul desfășurării întrunirii.

  În caz de comiterea abaterilor de la prevederile respective, instituțiile competente cum ar fi Ministerul de Interne, Agenția Națională pentru Sănătate Publică sunt obligate să le constate și să aplice sancțiunile persoanelor culpabile în conformitate cu atribuțiile sale legale.

  Primăria Chișinău a amânat evenimentele cu implicarea unui număr mare de persoane care urmau să aibă loc în următoarea perioadă, iar evenimentele dedicate Zilei de 31 august și Zilei Orașului vor fi organizate simbolic și în mai multe locații.

  facebook.com

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primăria Chișinău își propune amenajarea primului Laborator municipal pentru efectuarea testelor de biologie moleculară Timp Real-PCR, un laborator de referință, cu o capacitate de...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău va semna Acordul de colaborare cu orașul Surgut din Federația Rusă. Primarul general Ion Ceban afirmă că își propune ca să aibă...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău prezintă Programul acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice dedicate sărbatorilor de iarnă 2021 desfășurate în capitală.

  SOCIAL

  Toate cele 20 de familii care au suferit în urma unui incendiu în podul unei case de pe strada Ion Pelivan nr.17/3 vor primi...

  Copyright © 2021